Κατολισθήσεις στην οδό Έβρου μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Κατολισθήσεις στην οδό Έβρου μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις

Το σοβαρό πρόβλημα των κατολισθήσεων μετά από έντονες βροχοπτώσεις, που αντιμετωπίζει η οδός Έβρου, στον περιφερειακό δρόμο προς το Ψυχικό, έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου.

Οι κατολισθήσεις στο σημείο αυτό του περιφερειακού δρόμου είναι μάλλον συνηθισμένο φαινόμενο κατά τους χειμερινούς μήνες. Το θέμα το γνωρίζει καλά η δημοτική αρχή καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Ωστόσο, οριστική λύση δεν έχει ακόμα δοθεί διότι, όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος κ. Κυριάκος Τσίρος, εμπλέκονται πολλοί φορείς και το θέμα μπλοκάρει.
Στην επιστολή που απέστειλαν προς το Σώμα και διαβάστηκε στη συνεδρίαση της Τετάρτης 6 Μαρτίου, τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου κάνουν λόγο για αποκόλληση μεγάλου όγκου από πέτρες μετά τις έντονες βροχοπτώσεις της προηγούμενης βδομάδας και μάλιστα ακριβώς πάνω από το σημείο που βρίσκεται η στάση λεωφορείου ενώ ακόμα και σήμερα η πλαγιά του βουνού συνεχίζει να βγάζει νερά.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν:
«Στην περιοχή του Πανοράματος Γαλατσίου οι κατολισθήσεις παραμένουν εδώ και χρόνια καθημερινό φαινόμενο. Στην οδό Έβρου, στην είσοδο της πόλης μας από το Ψυχικό, στην πλαγιά του βουνού πίσω από την στάση του ΟΑΣΑ “Πανόραμα”, μετά τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις, έγινε αποκόλληση μεγάλου όγκου από πέτρες, λάσπη και χώμα σε σημείο να κλείσει το πεζοδρόμιο, και μια λωρίδα κυκλοφορίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι δυο εβδομάδες μετά η πλαγιά του βουνού ακόμα βγάζει νερά άρα και η διάβρωση συνεχίζεται! Το σημείο είναι πολύ επικίνδυνο για πεζούς, και διερχόμενα αυτοκίνητα.
»Αίτημα: Υποστήριξη του βουνού και αποκατάσταση του συρματοπλέγματος που είναι γεμάτο πέτρες.
»Το ιδανικό, βέβαια, θα ήταν να υπάρξει οριστική λύση και αυτή είναι η προστασία και η ανάπλαση ολόκληρου του ορεινού όγκου, κάτι που έχει αναλάβει ο ΣΠΑΤ αλλά στην γειτονιά μας δεν τον έχουμε δει ακόμα… αναμένουμε!»
Το πρόβλημα είναι σοβαρό, παραδέχτηκε ο δήμαρχος κ. Τσίρος. «Ωστόσο δεν είναι στα χέρια τα δικά μας μόνο καθώς εκτός από το Δήμο Γαλατσίου, εμπλέκονται η Δασική Υπηρεσία και η Περιφέρεια. Εμείς έχουμε κάνει έγγραφο προς την Περιφέρεια και πιέζουμε ώστε να λυθεί το θέμα οριστικά» είπε.
Από την πλευρά του ο σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Μαγκανάρης υποστήριξε πως υπάρχει η δυνατότητα μιας άμεσης λύσης αναφορικά με το πεζοδρόμιο της οδού Έβρου όπου θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα τοιχίο εκεί όπου δεν υπάρχει σήμερα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή