Μαγειρίτσα για
χορτοφάγους
Συστατικά:
Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι.
Ψήνουμε επί 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Ρίχνουμε μέσα και το ρύζι και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί με
λάδι.
Προσθέτουμε τα μαρούλια, τα αντίδια και σοτάρουμε μέχρι να
μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί , ρίχνουμε τα μανιτάρια και τον ζωμό.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον άνηθο, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε
την φωτιά και ψήνουμε επί 30 λεπτά.
Χτυπάμε τους κρόκους με τον χυμό λεμονιού και λίγο πιπέρι.
Παίρνουμε μια κουταλιά ζουμάκι από την σούπα και λίγη λίγη την
προσθέτουμε στους κρόκους χτυπώντας με πιρούνι.
Προσθέτουμε λίγο ζουμί ακόμα ώστε να ανεβάσουμε σταδιακά την
θερμοκρασία του μίγματος των κρόκων.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνώντας την να πάει
παντού.
Σβήνουμε την φωτιά, δοκιμάζουμε, διορθώνουμε στο αλάτι και
σερβίρουμε αμέσως.
πηγη:http://http//www.gourmed.gr/syntages/oles-oi-syntages/mageiritsa-gia-hortofagoys?tid=1541