Let’s Do it Greece 2016 σε δήμους της Αττικής την Κυριακή 17 Απριλίου

O Δήμος Αγ. Δημητρίου συμμετέχει για τέταρτη φορά στην παγκόσμια Εκστρατεία Let’s do it World 2016

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου θα συμμετέχει και φέτος στη δράση Let’s Do it Greece 2016 που αποτελεί το ελληνικό σκέλος της Διεθνούς Εθελοντικής Εκστρατείας Καθαρισμού Let’s Do it World. 
Η φετινή περιβαλλοντική δράση θα αφορά αποκλειστικά στο ρέμα της Πικροδάφνης. 
Την Κυριακή 17 Απριλίου και ώρα 9:30 το πρωί, θα υπάρξουν δυο σημεία συγκέντρωσης, απ’ όπου εθελοντές, ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, οι φορείς και οι σύλλογοι που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο φετινό κάλεσμα, θα ξεκινήσουν τον καθαρισμό του ρέματος της πόλης. 
Στόχος του Δήμου Αγ. Δημητρίου και αυτή τη χρονιά μέσα από τη συμμετοχή στο Let’s do it World είναι ο καθαρισμός του ρέματος και η αλλαγή της όψης του στα σημεία παρέμβασης. Αλλά κυριότερα να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας, ευθύνης και αλλαγής νοοτροπίας και συμπεριφοράς απέναντι σε αυτή την πραγματική όαση της πόλης, το ρέμα της Πικροδάφνης!  Γιατί η καθαριότητα της πόλης, το Περιβάλλον της και το νοικοκύρεμά της είναι αδιαπραγμάτευτη υπόθεση όλων μας.  
Σημεία συγκέντρωσης: 
– Πίσω από την εκκλησία του Αγ. Βασιλείου 
– Λεμονοδάσος (τέρμα οδού Ξάνθης)
Οι σακούλες και τα γάντια θα διατεθούν από το Δήμο, ενώ όσοι εθελοντές συμμετέχουν θα πρέπει να φοράνε τα κατάλληλα παπούτσια, κατά προτίμηση γαλότσες, για την κατάβαση μέσα στο ρέμα.   
Τα παιδιά κάτω των 11 ετών θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο με συνοδεία ενήλικα. 

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: « Let’s do it Greece 2016» ΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ
 
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εθελοντικής Δράσης  «Let’s do it Greece 2016»,  καλεί τους δημότες να συμμετέχουν στη δράση του Σωματείου Εθελοντών Πυροπροστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού-ΣΕΠΒΑΤΥ, για τον καθαρισμό του βουνού και την συντήρηση του Δικτύου Πυρασφαλείας,  την Κυριακή 17 Απριλίου στις 10:30 πμ (το ραντεβού είναι  στο φυλάκιο «Μοναστήρι, πίσω από τη Μονή Αγ. Ιωάννη Κυνηγού). 
Το   «Let’s do it Greece» διεξάγεται για Πέμπτη συνεχή χρονιά και είναι μια δράση που έχει υιοθετηθεί από χιλιάδες εθελοντές και εκατοντάδες φορείς σε όλη τη χώρα. Σκοπός της δράσης  είναι να συντονιστούν οι συμμετέχοντες και να πραγματοποιήσουν την ίδια μέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα εθελοντικές περιβαλλοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης.
Στη δράση του ΣΕΠΒΑΤΥ συμμετέχουν επίσης η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών και ο Δήμος Παιανίας.

Ώρα για τη μεγαλύτερη εθελοντική δράση στο Δήμο Λαυρεωτικής!

Ο Δήμος Λαυρεωτικής  συμμετέχει  στη μεγαλύτερη εθελοντική δράση καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 17/4. Το σύνθημα της πρωτοβουλίας αυτής  είναι: 
«Let’s do it Greece!»
 
Ας το κάνουμε λοιπόν! Καθαρίζουμε εθελοντικά τις παραλίες και τις πόλεις του Λαυρίου και της Κερατέας! Είναι ένας στόχος που  μόνο με τη συμμετοχή όλων μπορεί να πραγματοποιηθεί . Καλούμε λοιπόν συλλόγους, υπηρεσίες, σχολεία, φορείς και όλους τους δημότες να δώσουν το παρόν. 
Στην Κερατέα 17/4:
9.00 πμ- Δηλώσεις, συμμετοχές  στο κλειστό Γυμναστήριο «Ιωάννης Μέγγουλης»  Κερατέας. 
9.30 πμ- Έναρξη δράσης από το κλειστό  Γυμναστήριο «Ιωάννης Μέγγουλης» στην Κερατέα.
Στο Λαύριο 17/4 :
9.00 πμ -Δηλώσεις, συμμετοχές στο Δημαρχείο Λαυρίου.
10.00 πμ -Έναρξη δράσης από το Δημαρχείο Λαυρίου.
Ο στόχος της δράσης αυτής είναι διττός, αφενός η ευαισθητοποίηση του κοινού για την εθελοντική καθαριότητα και αφετέρου, η αισθητική αναβάθμιση του Δήμου μας.
Ο Δήμος Λαυρεωτικής, που δείχνει την έντονη ευαισθησία του σε δράσεις κοινωνικής ευθύνης, στέκεται αρωγός στην ενεργοποίηση των δύο Τοπικών Συμβουλίων, Κερατέας και Λαυρίου , που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία.  Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Λουκάς στέλνει το μήνυμα ενόψει της Κυριακής: «Συγχαίρουμε και στηρίζουμε τα Τοπικά μας Συμβούλια για αυτή  τη δράση, η οποία έχει ως στόχο  να διαδώσει το μήνυμα της περιβαλλοντικής συνείδησης. Ο Δήμος μας θα συμμετέχει και θα είναι εκεί, προκειμένου να δώσει το παράδειγμα σε δεκάδες παιδιά και να τους εμφυσήσει την αγάπη για τον εθελοντισμό.»
Η δράση αυτή είναι ανοιχτή για τους κατοίκους της Κερατέας και του Λαυρίου, οι οποίοι είμαστε σίγουροι πως για ακόμη μια φορά θα δώσουν το παράδειγμα της υπεύθυνης συμπεριφοράς και των οικολογικών αξιών.
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή