Πολιτική σημαίνει σύγκρουση

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Πολιτική σημαίνει  σύγκρουση

Το θέμα των λαϊκών αγορών και ειδικότερα αυτής της Τρίτης (στις οδούς Ελ. Βενιζέλου και Καραϊσκάκη) συζητήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή την επιστολή που είχε στείλει ο Εμπορικός Σύλλογος.

Αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Το θέμα των λαϊκών αγορών δημιουργεί πολλά προβλήματα. Μιλάμε για τη λαϊκή αγορά της Βενιζέλου και της Καραϊσκάκη. Οι στεγασμένες επιχειρήσεις στους δρόμους αυτοούς υποφέρουν και σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε, είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Επίσης, στους δρόμους αυτούς βρίσκονται και σχολεία. Άλλωστε αυτό το έχουμε συζητήσει πολλές φορές με τη διοίκηση χωρίς όμως αποτέλεσμα.»
Εγώ θα σταθώ στο τελευταίο σημείο, εκεί που λέει ότι «τό’χουμε συζητήσει πολλές φορές χωρίς όμως αποτέλεσμα».
Παρόλες τις επανειλημμένες συναντήσεις των διαφόρων φορέων με τη δημοτική αρχή, το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Όλο υποσχέσεις και συνεχείς αναβολές για επίλυση του θέματος στο αόριστο μέλλον. Κι αυτό για έναν και μόνο λόγο: γιατί η δημοτική αρχή δεν θέλει να έρθει σε σύγκρουση με κανέναν, θέλει να τα έχει με όλους καλά.
Έτσι όμως δουλειά δεν γίνεται! Η θέση του δημάρχου και των υπολοίπων μελών της διοικητικής πυραμίδας ενός δήμου είναι κατ’εξοχήν πολιτική θέση και στην πολιτική για να παραχθεί έργο, οφείλεις να συγκρουστείς. Δυστυχώς, η διοίκηση του δήμου Γαλατσίου δεν θέλει να στενοχωρήσει κανέναν και έτσι πολλά προβλήματα παραμένουν – και θα παραμείνουν; – άλυτα.

Ενημερώνουμε…

… τους ανησυχούντες Πασόκους (όσοι τέλος πάντων έχουν μείνει) ότι το κόμμα τους είναι εδώ (ενωμένο δυνατό, δεν θα τό’λεγα) και τους περιμένει.
Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο Δημαρχείο, θα γίνει η προσυνεδριακή συγκέντρωση και στις 24 Φεβρουαρίου στον ίδιο χώρο η εκλογή συνέδρων.
Την ανακοίνωση που μας έστειλαν υπογράφει το «ΠΑΣΟΚ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ». Πού είναι οι καλές ημέρες που σκοτωνόταν κόσμος και κοσμάκης ποιό όνομα θα μπει πρώτο κάτω από τις ανακοινώσεις τους; Είχαν ξεπεράσει ακόμα και τους τραγουδιστές που μάλωναν για το ποιό όνομα θα μπει πρώτο στη μαρκίζα του καταστήματος. Τώρα σκέτο «ΠΑΣΟΚ Γαλατσίου», ούτε Τοπική Οργάνωση, ούτε Γραμματείς, ούτε Φαρισαίοι…

Ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Κ.Ε. του κόμματός του το προηγούμενο Σάββατο, μίλησε για Αριστερή Σοσιαλδημοκρατία. Είναι ο χώρος, όπως είπε, όπου μπορεί να συναντηθεί και να συμμαχήσει η ΔΗΜ.ΑΡ.
Προφανώς θα υπάρχει και Δεξιά Σοσιαλδημοκρατία. Καλό είναι να μας ενημερώσει ο κυρ Φώτης ποιά είναι και ποιοί την αποτελούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ενιαίο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ αποκτά συνιστώσες.

Λέει ο παππούς στον εγγονό του:
Όταν ήμουν μαθητής, άκουγα κάθε τόσο τη δασκάλα να μας λέει:
«Να προσέχετε τα κόμματα γιατί ένα λάθος κόμμα
μπορεί να σας χαλάσει τελείως τη σύνταξη.»
Έπρεπε, παιδί μου, να περάσουν 40 χρόνια για να καταλάβω
τί εννοούσε η δασκάλα μας!

Σε ένα με ενάμιση μήνα αναμένεται να τελειώσουν τα έργα και στο δεύτερο κομμάτι της νησίδας της Λ. Βεΐκου από την οδό Μεσσηνίας μέχρι την Τράλλεων. Μέχρι το Πάσχα ίσως έχει γίνει και η δενδροφύτευση.

Ωστόσο, έχει ήδη διαπιστωθεί ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο μας έχουν επισημάνει πολλοί αναγνώστες με τηλεφωνήματά τους αλλά το διαπιστώσαμε κι εμείς οι ίδιοι. Οι πεζοί διασχίζουν τη Λ. Βεΐκου, όχι μόνο στις καθορισμένες διαβάσεις, αλλά και σε όλο το μήκος της. Επειδή το ύψος του στηθαίου της νησίδας είναι χαμηλό, τους διευκολύνει να περνάνε τη λεωφόρο από τη μια πλευρά στην άλλη και σε άλλα σημεία εκτός των καθορισμένων διαβάσεων, με κίνδυνο να παρασυρθούν από τα διερχόμενα Ι.Χ. Ειδικά τις νυκτερινές ώρες που η ορατότητα μειώνεται, ο κίνδυνος είναι σαφώς μεγαλύτερος.
Μακάρι να μη συμβεί το παραμικρό αλλά το χαμηλό ύψος στο στηθαίο της νησίδας είναι πρόβλημα. Αν ήταν ψηλότερο, όπως π.χ. στην Πατησίων, τότε η διέλευση των πεζών θα γινόταν μόνο από τις καθορισμένες διαβάσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή