4 συνήθειες που καταστρέφουν τα µάτια σας

Ξέρουµε πως η φροντίδα του εαυτού µας είναι άκρως σηµαντική.
Πολλοί επικεντρώνονται στην διατροφή, στην άσκηση και στην περιποίηση της επιδερµίδας, πιστεύοντας πως αυτά αρκούν, ξεχνώντας ένα πολύ σηµαντικό µέρος του σώµατος… τα µάτια. Ηόραση είναι ένα από τα πιο πολύτιµα δώρα, ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκεί- νοι που διακινδυνεύουν αυτή την αίσθηση, έχοντας καθηµερινές συνήθειες που προκαλούν ζηµιά. Μπορεί η επίδραση στα µάτια να µην είναι άµεση, αλλά δηµιουργούνται µακροπρόθεσµα προβλήµατα.

Οι τέσσερις συνήθειες που καταστρέφουν τα µάτια σας:
• Κοιµάστε µε το µακιγιάζ Μελέτη έδειξε πως τα 3/4 των γυναικών στη Βρετανία κοιµούνται χωρίς να ξεβάφονται. Ακόµα και µετά από
µια κουραστική ηµέρα φροντίστε να αφαιρέσετε το make up σας, για χάρη των µατιών και του δέρµατός σας.
• ∆εν προσέχετε µε τους φακούς επαφής Ερευνητές από το New York University School of Medicine διαπίστωσαν πως όσοι φορούν
φακούς επαφής έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν βακτήρια δέρµατος στα µάτια τους, εξαιτίας της αλλαγής φακών και της επαφής µε το µάτι.

 • ∆εν φοράτε γυαλιά ηλίου Το να µην µην φοράτε γυαλιά ηλίου έχει επιπτώσεις στα µάτια σας, καθώς οι ακτίνες UV είναι απίστευτα ισχυρές και δεν πρέπει να υποτιµούνται. Σύµφωνα µε το Skin Cancer Foundation, οι πιο επικίνδυνες ακτίνες του ήλιου µπορούν να προκαλέσουν καταρράκτη και µορφές καρκίνου, ενώ πιστεύεται πως παίζει ρόλο στην εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, της κύριας αιτίας απώλειας όρασης σε άτοµα άνω των 60 ετών.

• ∆εν ξεκολλάτε από την οθόνη: Από την οθόνη του υπολογιστή µέχρι αυτή του κινητού σας, ο χρόνος που απαιτεί ο
σύγχρονος τρόπος ζωής να περνάτε µπροστά από οθόνες, καταπονεί τα µάτια σας. Πέρα από αυτό, προκαλεί πονοκε- φάλους, κάνει θολή την όρασή σας και δηµιουργεί ξηροφθαλµία. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αποµακρύνεστε από τις οθόνες και να εστιάζετε σε µακρινά αντικείµενα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή