Αξιέπαινη ενέργεια

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Αξιέπαινη ενέργεια

Αξιέπαινη η ενέργεια του προέδρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Μανώλη Πρωτονοτάριου να προσφέρει το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, από δύο αντιμισθίες του, για να καλυφθούν τα έξοδα ανανέωσης της άδειας παραμονής του συμπολίτη μας Σύριου μετανάστη, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν 15 μέρες και κρατήθηκε στο Α.Τ. Γαλατσίου.
Το θέμα συζητήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο όταν ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου όπου φοιτούν τα παιδιά του Σύριου, μαζί με δημοτικούς συμβούλους, ζήτησαν από τη διοίκηση να ενισχύσει την οικογένεια προκειμένου να ανανεωθεί η άδεια παραμονής του. Επειδή, όμως, θα καθυστερούσε η εκταμίευση του σχετικού ποσού από το δημοτικό ταμείο, ανέλαβε ο Μανώλης Πρωτονοτάριος να καλύψει αυτό το ποσό.
Να σημειώσουμε ότι ο Σύριος μετανάστης έχει αφεθεί ελεύθερος και έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες για την κατ’εξαίρεση ανανέωση της άδειας παραμονής του στη χώρα μας.

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
καλό είναι να μην ακολουθήσετε κι εσείς την τακτική της προηγούμενης
προέδρου, όπου η έναρξη των συνεδριάσεων του Σώματος γινόταν πάντα
με καθυστέρηση από μισή ώρα και πάνω. Όταν λέτε στην πρόσκληση
«ώρα έναρξης 7.30», να είναι 7.30 και όχι 8 και βάλε…

Η κυρία Αυλωνίτου…

…με πρόταση της διοίκησης
συμμετέχει ως μέλος στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου,
τη σύνθεση του οποίου και υπερψήφισε.
Εκεί που αρνήθηκε να δώσει την ψήφο της ήταν
στη σύνθεση στο Δ.Σ.
του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου. Μήπως επειδή
δεν συμμετείχε η ίδια;


Από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα
στο Ινστιτούτο Brookings,
στη μητρόπολη του καπιταλισμού:

• «Περπατώ στους δρόμους σας και δεν βλέπω κατάθλιψη, ούτε βλοσυρά πρόσωπα, ούτε κλειστά καταστήματα…»
(Βρε τί έχουμε ν’ακούσουμε ακόμα…)

• «Οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα από την Ευρωζώνη, θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη δύση και ότι η Ελλάδα θα γίνει Βόρεια Κορέα. Αυτό είναι κινδυνολογία στα χειρότερά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα μου, δεν θέλει τίποτα από αυτά. Είμασταν πάντα και πάντα θα παραμείνουμε ένα ευρωπαίκό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.»
(Τ’ ακούς Λαφαζάνη;;;)

Α! Κι αυτά που ξέρατε για «κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων μ’ ένα άρθρο κι ένα νόμο» να τα ξεχάσετε. Ο πρόεδρος μίλησε καθαρά για «επαναδιαπραγμάτευση». Τελεία και παύλα.
(Α, ρε Κελεπούρη!)


Ρε συ, Αντρέα,
εσύ δεν ήσουν που
δήλωνες, στην τηλεόραση μάλιστα, ότι όποιος
πειράξει τον Παπανδρέου θα γίνει μακελειό;
Τί σ’ έπιασε ξαφνικά; Μήπως ετοιμάζεσαι να
πιάσεις υπουργικό στασίδι στην κυβέρνηση;

Ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι,

οι οποίοι θα παραμείνουν στη θέση τους μέχρι τις 31/8/2014. Θα είναι δηλαδή στο πόστο τους μέχρι τη λήξη της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής.
Όπως είναι γνωστό οι επόμενες δημοτικές κελογές θα γίνουν τον Ιούνιο του 2014 μαζί με τις Ευρωεκλογές και η θητεία πλέον των δημάρχων θα είναι 5 χρόνια αντί για 4.
Περιττό να σας πω ότι έγινε μάχη για τις πέντε θέσεις των αντιδημάρχων. Εκεί όμως που… «έπεσαν κορμιά», ήταν για τις τρεις έμμισθες θέσεις. Υπήρξαν πολλαπλές παρεμβάσεις από πρόσωπα εντός κι εκτός Γαλατσίου υπέρ των προστατευομένων τους δημοτικών συμβούλων.
Οι νέοι αντιδήμαρχοι είναι οι Μπουγιούκας Ευάγγελος, Κούλης Κανέλλος, Δήμος Κωνσταντίνος, Νίκου Νίκος και Παπαδιονυσίου Χριστίνα. Οι τρεις τελευταίοι αναλαμβάνουν για πρώτη φορά καθήκοντα αντιδημάχου. Είναι δε νέοι και στην εκλογή τους και στην ηλικία. Ο δήμαρχος τους εμπιστεύθηκε. Απομένει στους ίδιους να αποδείξουν ότι άξιζαν να καταλάβουν αυτή τη θέση.
Η μέχρι τώρα πάντως παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορώ να πω ότι ήταν και τόσο… δημιουργική. Της κυρίας Παπαδιονυσίου Χριστίνας μάλιστα δεν γνωρίζουμε ούτε τη χροιά της φωνής της. Δυο χρόνια δεν έχει ανοίξει το στόμα της να πει μια κουβέντα, απλώς παρίσταται. Δεν είναι βέβαια η μόνη. Μακάρι να μας διαψεύσουν με το έργο τους.
Οι δύο πρώτοι (Μουγιούκας, Κούλης) είχαν πόστο αντιδήμαρχου και στην προηγούμενη δημοτική περίοδο. Διαθέτουν επομένως σχετική εμπειρία. Αν είναι και αποτελεσματικοί, θα φανεί στο τέλος. Η εμπειρία από μόνη της πάντως δεν είναι αρκετή. Χρειάζονται κι άλλα προσόντα. Χρειάζεται θέληση, ώρες δουλειάς, οξύ πνεύμα, πρωτοποριακές ιδέες, και πάνω απ’ όλα σύγκρουση. Σύγκρουση με κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις.
Συγχαρητήρια και στους πέντε και καλή επιτυχία στο έργο τους!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή