Eφτά κάλπες ή εφτά πληγές του Φαραώ;

Πριν αρχίσω το άρθρο μου είμαι υποχρεωμένος να κάνω μια ΔΙΟΡΘΩΣΗ. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα λάθος που έκανα σε προηγούμενο άρθρο μου σχετικά με τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Είχα γράψει ότι δύο φαρμακεία επί της Βεΐκου μετά την Χριστιανουπόλεως στο ρεύμα προς Αθήνα δεν είχαν πίνακες για τα διανυκτερεύοντα. Το σωστό είναι ότι αναφερόμουν στα δύο φαρμακεία μετά την οδό Τραλλέων επί της Βεΐκου στο ρεύμα προς Αθήνα. Συγκεκριμένα το ένα είναι αυτό που είναι δίπλα από τον «Κωτσόβολο» και το άλλο πιο κάτω προς Αθήνα. Ζητώ συγγνώμη αν αδίκησα κάποιον άλλον φαρμακοποιό.

ήμερα που βγήκε η εφημερίδα (λογικά θα) γνωρίζουμε το αποτέλεσμα με τις κάλπες. Το άρθρο, όμως, γράφεται Τετάρτη βράδυ και δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει. Την Πέμπτη θα γίνει η ψηφοφορία και θα κληθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν 7 φορές, όσες οι πληγές του Φαραώ.
Άραγε τι να σημαίνει αυτό για την χώρα; Θα ρίξουν οι πολιτικοί μας όλες τις πληγές του Φαραώ πάνω μας; Δεν φτάνουν αυτά που περνάμε; Αυτοί το χαβά τους. Εδώ έχουμε χάσαμε την ουσία. Αντί να ασχολείστε, κύριοι πολιτικοί, με κάλπες και εξεταστικές επιτροπές, δεν κοιτάτε τι θα γίνει με τα λεφτά; Πάνω στο ταλαιπωρημένο κορμί της Ελλάδας παίζετε πολιτικά παιχνίδια και όλοι σας προσπαθείτε να προσκομίσετε πολιτικά οφέλη.
Η ΝΔ φοβάται μήπως ο Βενιζέλος είναι μπλεγμένος και αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές που θα ήταν ό,τι το χειρότερο να συμβεί στη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνει ψηφοφορία και για τον Βενιζέλο. Με τον τρόπο αυτό διακινδυνεύει νέες εκλογές. Ο Καμένος με τον Μιχαλολιάκο ζητάνε τέσσερεις κάλπες. Τελικά έγινε όλων το χατίρι!!
Μέσα σε αυτό το σκηνικό ο Βενιζέλος από καιρό τώρα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για σκευωρία, αλλά δεν πείθει κανέναν. Και δεν πείθει γιατί ο Βενιζέλος όφειλε από την στιγμή που έλαβε το στικάκι, να το παραδώσει στις αρμόδιες υπηρεσίες με την ρητή εντολή να ερευνήσουν ταχύτατα όλα τα ονόματα που υπάρχουν στην λίστα Lagarde. Ούτε ο Βενιζέλος ούτε και ο Παπακωνσταντίνου έκαναν το καθήκον τους και έτσι φτάσαμε έως εδώ. Ακόμη και να μην αλλοίωσαν τη λίστα, για μένα έχουν ποινικές ευθύνες γιατί με τις πράξεις τους το δημόσιο ζημιώθηκε πολλά δισ. και για να τα βρει έγδαρε τους συνταξιούχους και πολυτέκνους. Δεν σας κινεί υποψίες η ολιγωρία υπουργών και βέβαια η καθυστέρηση από το ΣΔΟΕ;
Πολλοί πολίτες θα ήθελαν να μάθουν τα ονόματα που υπάρχουν στη λίστα. Δεν ζητώ και εγώ το ίδιο. Ζητώ όμως να δημοσιευτούν τα ονόματα αυτών που ελέγχθηκαν και αποδείχτηκαν φοροδιαφεύγοντες. Να παραδοθούν στην αποδοκιμασία και χλεύη των Ελλήνων και βέβαια να τιμωρηθούν.
Παρατηρούμε εδώ και καιρό, με αφορμή το στικάκι και τις δράσεις των αναρχοαυτόνομων, μια σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ακούμε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα μπουκάλια και τις αντιασφυξιογόνες μάσκες που βρέθηκαν στην πρώην ΑΣΟΕΕ που έλεγαν ότι τα είχαν, τα μπουκάλια, για ανακύκλωση και όχι για μολότοφ. Τέτοιες δηλώσεις είναι ρεζίλι των δηλούντων και νομίζω ότι θα υπάρχουν σκληρές αντιπαραθέσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι δηλώσεις Κεδίκογλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει την τρομοκρατία και η πρόκληση στον Τσίπρα να την αποκηρύξει και από την άλλη οι δηλώσεις Βενιζέλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξυφαίνει σκευωρία εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατίας, πλέκουν ένα σκηνικό που θα προσπαθήσω να αναλύσω για λίγο.
Βασικά βλέπουμε μια οργανωμένη επίθεση των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπουν ότι ο κίνδυνος να χαθούν οι επόμενες εκλογές και να τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ορατός. Αυτό σημαίνει ότι στο άμεσο μέλλον οι επιθέσεις θα ενταθούν. Το θέμα είναι ποιες δυνάμεις θα επικρατήσουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να παρουσιάσει μια πειστική πρόταση εξουσίας.
Στις 15 του μήνα είχαμε και μια σοβαρή εξέλιξη που αύξησε τις «μετοχές» του Τσίπρα. Ήταν η συνάντηση με τον Σόιμπλε. Σας θυμίζω ότι πριν τρεις μήνες η τρόικα είχε αρνηθεί να συναντηθεί με τον Τσίπρα. Σήμερα τον δέχεται ο πυρήνας της έμπνευσης του μνημονίου, δηλαδή ο Σόιμπλε. Από δημοσιογραφικές πηγές μαθαίνουμε ότι ο Τσίπρας έθεσε το ζήτημα του μνημονίου σε νέες βάσεις. Είπε ότι το ζήτημα της Ελλάδας είναι γενικότερο πρόβλημα της Ευρώπης και ότι σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπισθεί μαζί με τις άλλες χώρες του Νότου. Ο Σόιμπλε επιμένει στην πολιτική του, αλλά η πρώτη επαφή έγινε. Να μου το θυμηθείτε, αν τα γκάλοπ δείξουν έστω και μικρή αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ.
Το θέμα είναι ότι οι Γερμανοί βλέπουν κάτι που οι δικοί μας κοντόφθαλμοι πολιτικοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν βλέπουν. Δεν θέλουν να το δουν γιατί καταλαβαίνουν την καταδίκη τους. Και η καταδίκη τους θα είναι καθοριστική, αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Κάτι δηλαδή που θα έπρεπε να είχε κάνει εδώ και καιρό το πολιτικό σύστημα θα του το επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως έχω γράψει και άλλες φορές, για να ορθοποδήσει η χώρα θα πρέπει να εξαφανιστούν όλοι αυτοί που καθορίζουν τα πολιτικά μας πράγματα. Όπως είχε γράψει και πριν ένα μήνα το πρακτορείο Reuters, στην Ελλάδα υπάρχουν τρεις πόλοι που συνεργάζονται και κυριαρχούν στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου. Είναι οι πολιτικοί, οι οικονομικοί παράγοντες και τα ΜΜΕ. Είναι τόσο ισχυρή η πίεση που ασκούν στην ελληνική κοινωνία και οικονομία που καταπνίγουν κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια. Αυτά όμως είπα, τα λέει το Reuters και όχι εγώ.
Πρέπει, λοιπόν, να εμφανιστεί ένας Ηρακλής και να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου. Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να γίνει Ηρακλής ο ΣΥΡΙΖΑ…
Μέσα σε όλα αυτά σκάει και ο καταστροφέας του ΕΣΥ Λοβέρδος να μας πει ότι η ομάδα του είναι έτοιμη να αναλάβει πολιτική δράση εφ’ όσον κληθεί. Από ποιόν να κληθεί; Από τον Βενιζέλο; Μάλλον απίθανο. Από τον ΣΥΡΙΖΑ; Ούτε κατά διάνοια. Ποιος λοιπόν; Η ΝΔ φυσικά. Το παιδί θέλει να ξαναμπεί στους θώκους της εξουσίας. Πες μας ένα λόγο, κ. Λοβέρδε, και όχι μόνο εσύ, αλλά και όλοι οι όμοιοί σου που προαλείφονται για θέσεις στο πολιτικό σύστημα, που να δικαιολογεί την επιθυμία σας να μπείτε στους θώκους της εξουσίας. Έχετε πρεμούρα να βοηθήσετε τη χώρα; Αν ναι, τότε το καλύτερο που θα έπρεπε να κάνετε θα ήταν να φύγετε από τη χώρα και να πάτε στην Αφρική!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή