Η Γραμμή 4 του Μετρό στη Βουλή

Η κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, το οποίο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται να εξυπηρετήσει την πόλη μας με τερματικό σταθμό στην περιοχή του Άλσους Βέικου, είναι το θέμα της ερώτησης που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και η πρώην δημοτική σύμβουλος Γαλατσίου, Ελένη Αυλωνίτου. Η ερώτηση αναφέρει τα εξής:

Η συζητούμενη και σχεδιαζόμενη εδώ και μία δεκαετία γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας, η οποία προβλέπεται να καλύπτει πυκνοκατοικημένες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αθήνας που δεν εξυπηρετούνται σήμερα από συγκοινωνιακό μέσο σταθερής τροχιάς (Γαλάτσι, Κυψέλη, Βύρωνας, Καισαριανή, Ηλιούπολη, Ζωγράφου, Πεύκη, Λυκόβρυση και τον οδικό άξονα της λεωφόρου Κηφισίας), επρόκειτο να μπει στη φάση δημοπράτησης τον χρόνο που μας πέρασε. Συγκεκριμένα είχε εξαγγελθεί η τμηματική δημοπράτηση του έργου σε πέντε φάσεις, ξεκινώντας από το τμήμα Αλσος Βεΐκου – Γουδή με 14 σταθμούς. Δυστυχώς όμως δεν προχώρησε η σχετική διαδικασία.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας:
– θα καλύψει προορισμούς στους οποίους κατευθύνονται κάθε μέρα εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας (πανεπιστήμια, νοσοκομεία και δικαστήρια),
– θα αποσυμφορήσει τους υφιστάμενους σταθμούς μετρό από την κυκλοφοριακή συμφόρηση του περιβάλλοντος οδικού δικτύου,
– θα προσφέρει άνετη και ασφαλή μετακίνηση με μικρότερο ενεργειακό κόστος και μικρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση στο λεκανοπέδιο,
είναι φανερό το όφελος που θα προκύψει γιά τους πολίτες του λεκανοπεδίου της Αθήνας αλλά και γιά την Ελληνική οικονομία η τάχιστη κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό.
Με τη σημερινή του δομή το δίκτυο μετρό της Αθήνας παραμένει ημιτελές, αφήνοντας πυκνοκατοικημένους δήμους χωρίς επαρκή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση. Από  τη στιγμή που προτάθηκε από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. η κατασκευή της γραμμής 4 και η συγκεκριμένη χωροθέτηση, πάνω από ένα εκατομμύριο κάτοικοι του λεκανοπεδίου περιμένουν τη στιγμή που θα μπορούν και αυτοί να εξυπηρετούνται συγκοινωνιακά από το μετρό.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Αυλωνίτου Ελένη, Γεννιά Γεωργία
Καββαδία Ανέττα, Κατριβάνου Βασιλική
Κατσαβριά – Σιωροπούλου Χρυσούλα
Μιχελογιαννάκης Ιωάννης,
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Παυλίδης Κωνσταντίνος
Σεβαστάκης Δημήτρης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή