Παλμογράφος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Παλμογράφος

Μακάρι να είχα και γω έναν ξάδερφο σαν τον Παπακωνσταντίνου. Θυσία έγινε το παλικάρι για το σόι του!

Πατέρας δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας προς τον Κυριάκο Τσίρο:
– Δήμαρχε, θέλω να αναβαθμίσεις το γιο μου.
– Καί τί θέλεις να κάνω;
– Να τον κάνεις αντιδήμαρχο αλλά να είναι ένας από τους τρεις που θα πληρώνονται.
(Ε, τί σόι αναβάθμιση θα ήταν αν ήταν αμισθί;)

Ένας άλλος δημοτικός σύμβουλος…

… θέλει να γίνει αντιδήμαρχος αλλά να είναι υπεύθυνος μόνο για τα ΚΑΠΗ. Αλλά τα ΚΑΠΗ δεν τα αφήνει με τίποτα η σημερινή πρόεδρος γιατί, λέει, θα πρέπει να κλείσει δυο χρόνια στη θέση αυτή και μετά να φύγει.
(Κοίτα πέραση που έχουν τα γερόντια, φίλε μου!)

Ο Κυριάκος Τσίρος λέει στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ότι θα φτιάξει σε όλους από ένα γραφείο και θα τους βάλει μάλιστα και μια ιδιαίτερη γραμματέα.
Τώρα το τί δουλειά θα κάνουν είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Και όπως λεει και ο λαός μας, τί του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι!

Συγχαρητήρια και ευχές για καλή θητεία στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Τσιρώνη.

Μακάρι να λειτουργήσει, όπως ο ίδιος δηλώνει, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Σώματος, τον οποίο κανονισμό όπως θυμάμαι είχαν ψηφίσει ομόφωνα πριν από 3 περίπου χρόνια.
Θα πρέπει να μην ξεχνά, όμως, ότι είναι εκλεγμένος στη θέση αυτή από  τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους και όχι διορισμένος από το δήμαρχο. Είναι πρόεδρος όλου του Σώματος και όχι πρόεδρος της πλειοψηφίας.
Όλοι σχεδόν οι μέχρι τώρα διατελέσαντες πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου δεν κατόρθωσαν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο που τους ένωνε με την παράταξή τους και να λειτουργήσουν ανεξάρτητοι και ανεπηρέαστοι. Μακάρι να το πετύχει ο νέος πρόεδρος.

Δεν γνωρίζω ποιούς θα επιλέξει για αντιδημάρχους ο Κυριάκος Τσίρος αλλά από αυτά που έχω ακούσει μέχρι τώρα
και από αυτά που έχουνδιαδραματιστεί στους διαδρόμους του δημαρχείου και στον τρίτο όροφο,
ένα έχω να πω: «Ε, ρε Παπαδιονυσίουπου σας χρειάζεται!» (Ο πρώην δήμαρχος έτσι, μην μπερδευόμαστε!)

Σύμφωνα με την αρχική πρόταση του δημάρχου, για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προοριζόταν ο Γιάννης Μανιάτης αλλά στην πορεία, πάλι με πρόταση του Δημάρχου, προέκυψε ο Κώστας Τισρώνης.
Το γεογνός αυτό, βέβαια, ουδόλως στενοχώρησε τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος κρατά ως παρακαταθήκη την προηγούμενη διετή θητεία του στη θέση του προέδρου του Σώματος.

Ρε συ, Αλέξη,δυο βδομάδες σχεδόν ήσουν σε Βραζιλία και Αργεντινή. Δεν μπόρεσες να φέρεις κανέναν καλό παίκτη για την ομάδα μας; Και μετά θέλεις να πιστέψουμε ότι, όπως δηλώνεις, είσαι και βάζελος;

Ο ένας εκ των τριών μελών της εταιρείας τακτοποιήθηκε.Να δούμε τί θα γίνει με τ’ άλλα δύο μέλη της ομάδας την ερχόμενη βδομάδα που θα οριστούν οι θέσεις των αντιδημάρχων.

Άλλος ένας κηπουρός του Γιώργου, αφού έκανε μια στάση στην Αγ. Κωνσταντίνου, οδεύει ολοταχώς για την πλατεία
Κουμουνδούρου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή