Σύριος συμπολίτης μας με 4 παιδιά κινδυνεύει με απέλαση

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Σύριος συμπολίτης μας με 4  παιδιά κινδυνεύει με απέλαση

Αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της απέλασης και μάλιστα σε εμπόλεμη ζώνη βρίσκεται ένας Σύρος συμπολίτης μας, ο οποίος εδώ και 17 χρόνια ζει νόμιμα με την οικογένειά του στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην πόλη μας, το Γαλάτσι.

H σχολική κοινότητα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου αναστατώθηκε την περασμένη Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στο άκουσμα της σύλληψης του Σύριου Ζ.Ν., τα τέσσερα ανήλικα παιδιά (11, 10 τα δίδυμα και 6 ετών) του οποίου φοιτούν στο εν λόγω σχολείο της οδού Καραολή και Δημητρίου. Η κινητοποίηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ήταν άμεση προκειμένου να ξεκινήσουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε ο άνθρωπος αυτός, ένα ακόμα θύμα της πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, κατ’αρχάς να αφεθεί ελεύθερος και στη συνέχεια να μην χωριστεί από την οικογένειά του και να μην αφήσει πίσω του, χωρίς καμία προοπτική και ελπίδα, τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του.
Ο Ζ.Ν. και η οικογένειά του τον τελευταίο καιρό επιβιώνουν χάρη στη διακριτική βοήθεια πολλών γονέων από το ίδιο σχολείο καθώς εδώ και αρκετούς μήνες είναι χωρίς δουλειά, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, με απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμούς. Γι’ αυτό το λόγο το πρωί της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου, βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Γαλατσίου, για να λύσει μια διαφορά με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού που νοικιάζει. Εκεί οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν έχει ανανεώσει την άδεια παραμονής του αφού δεν έχει κολλήσει ένσημα από το 2011. Συνελήφθη και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της απέλασης στη χώρα του τη Συρία, η οποία δοκιμάζεται από ένοπλες συγκρούσεις.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τα μέλη του οποίου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της ίδιας μέρας στο 1ο Δημοτικό για να δουν πώς μπορούν να αντιδράσουν και να βοηθήσουν το συμπολίτη τους. Παρόντες στη συγκέντρωση και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Χαραλαμπίδης, Α. Παπαδοκωστόπουλος, Ι. Μανιάτης και Ν. Μαγκανάρης. Εκεί ορίστηκε δικηγόρος, ο οποίος από την επόμενη κιόλας ημέρα ξεκίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να υποβληθεί αίτηση εξαιρετικών λόγων ώστε σε πρώτη φάση ο Ζ.Ν. να αφεθεί ελεύθερος και εν συνεχεία να γίνει προσπάθεια ανανέωσης της άδειας παραμονής του στη χώρα μας. Μετά τη συνάντησή τους στο σχολείο, μέλη του Συλλόγου Γονέων αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι πήγαν στο Α.Τ. Γαλατσίου για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον συλληφθέντα.
Όπως μάθαμε, την επόμενη μέρα συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα από τον Δήμο Γαλατσίου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο, τα οποία πιστοποιούν ότι εδώ και 17 χρόνια ζει νόμιμα στο Γαλάτσι.
«Είναι μια ακόμα εφιαλτική ιστορία που εξελίσσεται στο Γαλάτσι με θύμα έναν γονιό σαν όλους τους άλλους Έλληνες και μετανάστες γονείς, που βιώνουν την πραγματικότητα των μνημονίων στην Ελλάδα και “θύτη” την ανάλγητη κρατική και κυβερνητική πολιτική που καταδιώκει αθώους πολίτες και αφήνει στο απυρόβλητο όλους όσοι κατακλέβουν τον ελληνικό λαό» δήλωσε στον «Παλμό» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου κ. Δημήτρης Σταμούλης και συνέχισε:
«Η μόνη του παρανομία όμως ήταν ότι δεν είχε δουλειά, δεν έκανε μεροκάματο στην οικοδομή για πολλούς μήνες και δεν «κόλλαγε» ένσημα, που μαζί με το διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό παράβολο, αποτελεί βασική προϋπόθεση για να ανανεώσει την άδεια παραμονής του. Ο Ζ.Ν. συνελήφθη και απειλείται με απέλαση επειδή είναι άνεργος, όπως 1,5 εκατομμύριο άλλοι Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι! Δεν έκλεψε, δεν σκότωσε κανέναν! Απλώς είναι μετανάστης και το Σέγκεν της Ε.Ε. που έχουμε υπογράψει επιβάλει τέτοιες επιλογές από τις ελληνικές Αρχές.
»Αναρωτιόμαστε άραγε: Για την αστυνομία, για το υπουργείο που δήθεν “προστατεύει τον πολίτη”, για το κράτος και τους νόμους, δεν παίζει κανένα ρόλο ότι είναι μόνιμος κάτοικος Γαλατσίου για πολλά χρόνια; Ότι τα παιδιά του είναι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου ηλικίας, 11, 10 (δίδυμα) και 6 χρόνων;»
Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου καταγγέλλει στο λαό του Γαλατσίου την απόπειρα απέλασης του Ζ.Ν. καθώς πρόκειται για μια ενέργεια που εκθέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική του ζωή αλλά και της οικογένειάς του.
«Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του και τη χορήγησή του άδειας παραμονής και πολιτικού ασύλου, αφού στη χώρα του βρίσκεται σε εξέλιξη πόλεμος.
»Καλούμε όλους τους γονείς, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μαθητές του Γαλατσίου, τους μαζικούς, συλλογικούς φορείς της περιοχής και το Δήμο Γαλατσίου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Γαλατσίου (Ήρας & Λ. Βείκου) την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ.» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή