Αγιασμός των υδάτων με τσουχτερό κρύο

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Αγιασμός των υδάτων με τσουχτερό κρύο

 O καιρός δεν άφησε αρκετούς συμπολίτες μας να ανηφορίσουν προς το ανοιχτό κολυμβητήριο της πόλης μας και όσοι τελικώς βρέθηκαν εκεί, χρειάστηκε να κουμπώσουν τα χοντρά πανωφόρια τους και να ανοίξουν τις ομπρέλες τους.

Λίγο μετά τις 11.30 το πρωί, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δοξολογίας στις εκκλησίες του Γαλατσίου, ξεκίνησε η τελετή αγιασμού των υδάτων, παρουσία σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων τοπικών συλλόγων και φορέων και απλών δημοτών.
Οι τολμηροί νεαροί που αψήφισαν το κρύο για να βουτήξουν στην πισίνα προκειμένου να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, είχαν από νωρίς λάβει τις θέσεις τους και όταν ο ιερέας πέταξε το σταυρό, εκείνοι επιδόθηκαν σε μία κούρσα όπου «νικητής» αναδείχθηκε ο Θανάσης Δερνίκας, ο οποίος κατάφερε να πιάσει τον σταυρό και να λάβει ένα συμβολικό δώρο από τον δήμαρχο Κυριάκο Τσίρο. Όλα τα παιδιά έλαβαν τις ευλογίες του ιερέα για μια καλή χρονιά με υγεία και πρόοδο.
Ακολούθησαν προγράμματα συγχρονισμένης κολύμβησης των ακαδημιών του Δήμου και η τελετή έκλεισε με καφέ και γλυκίσματα στο cafe του κολυμβητηρίου.

Πήγαινε στην κορυφή