Έφυγε ο αγωνιστής Λευτέρης Ολύμπιος

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Έφυγε ο αγωνιστής Λευτέρης Ολύμπιος

Το Γαλάτσι πενθεί και αποχαιρετά έναν από τους στυλοβάτες της ιστορίας και της Εθνικής Αντίστασης. Αποχαιρετά τον αγωνιστή Λευτέρη Ολύμπιο.

Ο σύντροφος Λευτέρης γεννήθηκε το 1929 και η πολυκύμαντη και θυελλώδης αγωνιστική πορεία του συνδέθηκε με τη δράση του ως ένοπλος μαχητής του ΕΛΛΑΣ.
Το Γαλάτσι γονατίζει σεμνά στους μεγάλους αγώνες του για την εθνική αντίσταση, περνώντας τα μηνύματα του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ. Η πίστη του στα πανανθρώπινα ιδανικά του σοσιαλισμού, τον είχαν αναδείξει σε αταλάντευτο αγωνιστή.
Κατά την περίοδο της Κατοχής, υπηρέτησε στον 12ο Λόχο του ΕΛΛΑΣ που είχε έδρα στον Προφήτη Ηλία και που έδωσε δύο μάχες, μια στην ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι και μια στο Περδικάρι (σημερινό Γκύζη).
Πώς να ξεχάσουμε ότι στο Παράρτημά μας στο Γαλάτσι σαν πρόεδρος επί σχεδόν 10 χρόνια, παρά τα μεγάλα προβλήματα υγείας του, ήταν για εμάς τους νεότερους μάθημα ήθους, αγωνιστικότητας, συντροφικότητας και όρθιας στάσης ζωής.
Ο σύντροφος Λευτέρης μέχρι το τέλος του ήταν και μεγάλος αγωνιστής στην οικογένειά του, στυλοβάτης σύζυγος, πατέρας και παππούς.
Αγαπημένε μας πρόεδρε, από μέρους του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Γαλατσίου σου απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στο τελευταίο σου ταξίδι.
Το Δ.Σ. ΠΕΑΕΑ & Δ.Σ.Ε. Γαλατσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή