3.362 προσλήψεις σε δήμους και hotspots

ΕΛΛΑΔΑ
3.362 προσλήψεις σε δήμους και hotspots

Προσλήψεις 3.362 συμβασιούχων διαφόρων ειδικοτήτων μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ δρομολογεί η κυβέρνηση, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας των Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων (hotspots).

Σύμφωνα με το «σχέδιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν 1.600 έκτακτες προσλήψεις υπαλλήλων μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα που θα μπορούν να ανανεωθούν και πάνω από τους οκτώ μήνες, ενώ ταυτόχρονα θα προκηρυχθούν ακόμη 262 θέσεις εποχικών υπαλλήλων που θα εργαστούν στα κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων. Τέλος 1.500 θέσεις θα δημιουργηθούν σε κοινωνικές δομές δήμων.
Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας, στο Σχέδιο Νόμου «Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων (ενσωμάτωση οδηγίας 2014/49/ΕΕ), Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε ήδη από τη Βουλή, επιτρέπεται η επέκταση της χρονικής διάρκειας των Προγραμμάτων αυτών «με χρηματοδότηση της επιπλέον δαπάνης είτε από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ, είτε από άλλους εθνικούς, είτε από άλλους πόρους». Υπενθυμίζεται ότι για την πρώτη εφαρμογή του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας κατά το τρέχον έτος, η προκαλούμενη δαπάνη ανέρχεται για τον ΟΑΕΔ, σε 19,6 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται, επίσης, ότι όπως έχει αποφασιστεί, τα νέα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας θα έχουν διάρκεια 8 μήνες και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα σε 17 δήμους, που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα ανεργίας και φτώχειας, με 6.000 ωφελούμενους, σε πρώτη φάση.
Δικαίωμα επιμήκυνσης των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας θα παρέχεται στο εξής, ειδικά εάν πρόκειται για τη στελέχωση των σημείων (hot spots) παροχής υπηρεσιών Α’ υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.
Το νέο προσωπικό θα προέρχεται από μια μεγάλη γκάμα ειδικοτήτων όπως: διοικητικοί, οδηγοί, γενικών καθηκόντων, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, τεχνολόγοι, μηχανικοί και τοπογράφοι, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, διάφοροι τεχνίτες (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κ.λπ.), προσωπικό καθαριότητας, φύλακες κ.λπ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή