Θανάσης Γλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ δυναμώνει μέρα με τη μέρα με ποιοτικό και αξιόπιστο πολιτικό λόγο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θανάσης Γλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ δυναμώνει μέρα με τη μέρα με ποιοτικό και αξιόπιστο πολιτικό λόγο

Καλεσμένος την εκπομπή «Τώρα Μαζί» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN με τους δημοσιογράφους Σπύρο Χαριτάτο και Ευλαμπία Ρέβη ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Σχετικά με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ο κ. Γλαβίνας σχολίασε πως «χαιρόμαστε, και διαβάζουμε με ικανοποίηση στοιχεία για τη δημοσκοπική μας άνοδο. Το ΠΑΣΟΚ μέρα με τη μέρα μεγαλώνει, και σας διαβεβαιώ ότι θα έρθουν κι άλλες μετρήσεις που θα το δείξουν αυτό». Ως προς τους λόγους της ανόδου, επισήμανε πως «το ΠΑΣΟΚ με σταθερότητα, σοβαρότητα και μια βαθιά ανανέωση σε πολιτικό προσωπικό, σε συνδυασμό και με εμπειρότερα στελέχη, καταφέρνει και παράγει ποιοτικό και αξιόπιστο πολιτικό λόγο, έχοντας ως προμετωπίδα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, την ακρίβεια, το κοινωνικό κράτος, την ασφάλεια αλλά και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας».

Απαντώντας στις αιτιάσεις ότι το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει επειδή πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ, αντέτεινε πως όπως δείχνουν τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων αλλά και των δημοσκοπήσεων, το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει με αμφίπλευρη διεύρυνση, παίρνοντας τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη Νέα Δημοκρατία, ανακτώντας δηλαδή δυνάμεις και από τον χώρο του κέντρου αλλά και από την αριστερά. Σε πολύ διαφορετικές κοινωνικές συνθήκες σε σύγκριση με την εποχή της μεγάλης κρίσης, σε μία νέα κανονικότητα με πολλές μικρότερες και διαφορετικού είδους κρίσης, οι πολίτες αναζητούν αξιοπιστία και υπευθυνότητα, γι’ αυτό και το ΠΑΣΟΚ διευρύνει σταθερά την απήχησή του.

Υπογράμμισε, επίσης, πως τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν και τις πρώτες ρωγμές στη μέχρι στιγμής κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας. «Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα για τους πολίτες και η κυβέρνηση αδυνατεί να το αντιμετωπίσει, όπως και άλλα ζητήματα», σημείωσε.

Απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της συμπολίτευσης κ. Μακάριο Λαζαρίδη, αναρωτήθηκε εάν υπάρχει έστω ένα μέτρο για τον μεγάλο πλούτο στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης που φέρνει η κυβέρνηση. Υπενθύμισε, ακόμη, πως η οριζόντια φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών δεν ήταν στις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, όταν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κατηγορούσαν το ΠΑΣΟΚ για φορομπηχτική ατζέντα.

Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά σε Πόρτο Ράφτη και Αγαθονήσι, ο κ. Γλαβίνας τόνισε πως το μεταναστευτικό παραμένει ένα πολύ δύσκολο ζήτημα, που πιθανώς ενταθεί περαιτέρω εξαιτίας των δραματικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. Ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης, σχολίασε πως «η Νέα Δημοκρατία εκλέχθηκε με σημαία την ασφάλεια, από το μεταναστευτικό μέχρι την ασφάλεια στην καθημερινότητα, όμως δεν βλέπουμε σήμερα να έχει μεγάλο αποτέλεσμα στον τομέα αυτό», εφιστώντας την προσοχή στο Νότιο Αιγαίο όπου έχουν ενταθεί οι μεταναστευτικές ροές, δεδομένου ότι οι διακινητές βρίσκουν διαρκώς νέους διαδρόμους. Παραμένει και σε εκκρεμότητα η αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου, που είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, το οποίο και μας αφορά άμεσα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή