Μια βραδιά αφιερωμένη στους εθελοντές καθηγητές

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Μια βραδιά αφιερωμένη  στους εθελοντές καθηγητές

Μια βραδιά αφιερωμένη στους εθελοντές εκπαιδευτικούς χάρη στους οποίους υλοποιείται το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας του Δήμου Γαλατσίου, διοργάνωσε το Γραφείο Παιδείας, με την ευκαιρία της δεκαπενθήμερης διακοπής των σχολικών μαθημάτων λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος», στο ισόγειο του δημαρχείου, πλημμύρισε κόσμο τη βραδιά της εκδήλωσης καθώς, εκτός από τα τιμώμενα πρόσωπα, το παρών έδωσαν οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και οι γονείς τους για να πουν κι εκείνοι ένα «ευχαριστώ» στους εθελοντές καθηγητές που αφιλοκερδώς και αξιοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τον ελεύθερο χρόνο αλλά και τις πολύτιμες γνώσεις τους, συμβάλλουν στην πρόοδο των παιδιών.
Το καλωσόρισμα όλων αυτών ανέλαβε η διοργανώτρια της εκδήλωσης, η αντιδήμαρχος Παιδείας κα Σοφία Λεπίδα – Ντάγλα, η οποία, αναφερόμενη στο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, τόνισε πως από φέτος έχει διευρυνθεί και πλέον απευθύνεται και σε μαθητές Ε’ και Στ’ τάξης Δημοτικού, σε μαθητές Τεχνικών Λυκείων ενώ πραγματοποιούνται και μαθήματα αγγλικής γλώσσας.
«Θέλω, λοιπόν, για μία ακόμα φορά να ευχαριστήσω θερμά τους εθελοντές καθηγητές για την προσφορά τους και να τονίσω ότι το έργο τους είναι ιδιαίτερα σημαντικό ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε σήμερα» είπε η κα Λεπίδα – Ντάγλα.
Επίσης, ενημέρωσε στους παρευρισκομένους και για την ασφαλιστική κάλυψη που παρέχεται στους 25 καθηγητές και 170 μαθητές του προγράμματος βάσει ομαδικού ασφαλιστήριου συμβολαίου, το οποίο έχει υπογράψει η κα Λεπίδα ως πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γαλατσίου με την Allianz Ελλάς Α.Ε. Ισχύει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 και καλύπτει ατύχημα, ιατροφαρμακευτικά έξοδα από ατύχημα και νοσοκομειακό επίδομα από ατύχημα ημερησίως έως και 90 ημέρες. Όλες οι καλύψεις ισχύουν φυσικά κατά τη διάρκεια των μαθημάτων της ενισχυτικής διδασκαλίας και κατά τη μετάβαση και επιστροφή προς και από τα σημεία εκπαίδευσης με όριο τη μία ώρα πριν ή μία ώρα μετά τη λήξη των μαθημάτων.
Κλείνοντας την ομιλία της η κα Λεπίδα – Ντάγλα ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης αυτής καθώς και την κα Ρένα Μπουγιούκα που έχει αναλάβει τη γραμματειακή υποστήριξη του προγράμματος.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βελεστίνου και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, κ. Δαμασκηνός, ο οποίος συνεχάρη την αντιδήμαρχο Παιδείας για την πρωτοβουλία της αυτή να οργανώσει την τιμητική εκδήλωση, και ο διευθυντής του 3ου Λυκείου Γαλατσίου και εκπρόσωπος εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Κωνσταντίνος Κοκκίνης, ο οποίος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του προγράμματος αυτού στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Παρόντες επίσης στη βραδιά ήταν και ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Γλυκερίας π. Νικόλαος Λιόλιος, ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης π. Τίτος Γαρεφαλλάκης, οι αρχιμανδρίτες π. Στέφανος και π. Αθηναγόρας και οι ιερείς π. Αντώνιος Κούκλης και π. Νικόλαος Ρώτας, ο κ. Δημήτρης Νικηφόρος, αιρετός εκπρόσωπος των καθηγητών στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) και στο Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΑΠΥΣΔΕ) Αττικής, διευθυντές σχολείων του Γαλατσίου και εκπρόσωποι συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και άλλων τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή