Παύλος Γερουλάνος: Ανακατεύθυνση και όχι «φρέσκο χρήμα» τα 2,25 δισ. που διαφήμιζε η Κυβέρνηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παύλος Γερουλάνος: Ανακατεύθυνση και όχι «φρέσκο χρήμα» τα 2,25 δισ. που διαφήμιζε η Κυβέρνηση

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής :

Παραδοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, σήμερα στη Βουλή, ότι δεν υπάρχουν 2,25 δισ. «φρέσκο χρήμα» από την Ε.Ε. μετά την καταστροφή στη Θεσσαλία, όπως διακινούσε μέχρι χθες η Κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, και με την επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Α’ Αθήνας, Παύλου Γερουλάνου, έφερε πρώτο στη Βουλή το μείζον ζήτημα της αναθεώρησης του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς και τη στάση της Κυβέρνησης μετά την καταστροφή στη Θεσσαλία.

Σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της τοποθέτησής του, ο Παύλος Γερουλάνος, απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Θα καταλάβετε πόσο λάθος πορεύεστε; Θα καταλάβετε πόσο λάθος είναι η ανάπτυξη για λίγους;

Που αγνοεί την κλιματική αλλαγή, που αγνοεί την σημασία του εκδημοκρατισμού της ενέργειας, που αγνοεί κομβικά θέματα όπως η Υγεία και η ανασυγκρότηση της υπαίθρου;

Θα κάνετε επιτέλους σοβαρή αναθεώρηση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας ή θα αφιερωθείτε μόνο σε pass ανακούφισης;

Θα αγοράζετε ψάρια ή θα μάθετε επιτέλους να ψαρεύετε;»

Κατά την απάντησή του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης είπε τα εξής: «κατ’ ουσίαν λάβαμε μία ελαστικότητα ως προς τη χρήση των ευρωπαϊκών πόρων… Επομένως 2,2 δισ. ευρώ ανακατεύθυνση πόρων, κυρίως από προγράμματα του ΕΣΠΑ ‘14-‘20 πόροι οι οποίοι τελικά δεν θα είχαν απορροφηθεί και από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ ‘21-‘27.».

Στην ανταπάντησή του, ο Παύλος Γερουλάνος, ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό για την ακρίβεια των λόγων του, λέγοντας ότι επιβεβαίωσε ότι δεν ισχύει αυτό που επικοινωνείται τις τελευταίες μέρες για τα 2,25 δισ. που υποτίθεται ότι έλαβε η Κυβέρνηση. Ζήτημα είναι αν από αυτά τα χρήματα, τα 150 εκατομμύρια είναι νέα κονδύλια, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της Κυβέρνησης στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή