ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Λασπομαχίες στα δοκιμαστικά στη Λαμία

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Λασπομαχίες στα δοκιμαστικά στη Λαμία

Η κακοκαιρία «Daniel» που επελαύνει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σε πολλές περιοχές κυρίως της ηπειρωτικής Ελλάδας άφησε το καταστροφικό της αποτύπωμα και στη Λαμία όπου τελείωσαν οι αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών με τα πληρώματα να πραγματοποιούν δυο περάσματα σε καθεμία από αυτές υπό αντίξοες συνθήκες.
Τα πρώτα χιλιόμετρα που θα διένυαν οι οδηγοί του «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις» είχαν προγραμματιστεί να είναι στη Λαμία, όμως μια μόλις ημέρα πριν την επίσημη εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις οι αναγνωρίσεις μετετράπησαν κυριολεκτικά… σε λασπομαχίες! Η όλη προσπάθεια μέσα στις ειδικές οι οποίες θεωρητικά θα περιλαμβάνουν την διαδρομή του shakedown, την powerstage της Γραμμένης και την Παύλιανη, δυσκόλεψε πάρα πολύ, αφού η διαδρομή της Γραμμένης υπέστη σοβαρές ζημιές από τη βροχόπτωση. «Ήταν δύσκολη ακόμα και η πρόσβαση, λάσπεςπαντού. Ίδια εικόνα και την Κυριακή στον «Ταρζάν» με 34 περίπου χιλιόμετρα γεμάτα λάσπη…»,σημείωσε ο Γιάννης Πλάγος που μαζί με τον συνοδηγό του, Άλκη Ρέντη προσπάθησαν να κάνουν ό,τι το καλύτερο.
Με απόφαση των διοργανωτών η απόσταση της διαδρομής θα μειωθεί σε μεγαλύτερο της μισής , ήτοι στα εννέα χιλιόμετρα από τα 19 που αποτελείτο αρχικά. Με γνώμονα την ασφάλεια των πληρωμάτων και των κριτώντο shakedownθα πραγματοποιηθεί για τους «priorityone» οδηγούς.
Στις 17.30 αύριο το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη εκκίνηση κάτω από τον Βράχο της Ακρόπολης και λίγη ώρα αργότερα τα πληρώματα θα βρεθούν στην Πλατεία Νερού, απ’ όπου θα πάρουν εκκίνηση στις 19.05 στην υπερειδική του αγώνα.
Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή η δράση θα συνεχιστεί στον νομό Κορινθίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η ειδική «Λουτράκι» (18,1 χλμ.). Η μία ειδική θα διεξαχθεί στις 08.23 και η δεύτερη στις 12.19. Στις 09.26 θα διεξαχθεί η διαδρομή «Πίσια». Το απόγευμα τα μηχανοκίνητα θα μεταφερθούν στη Στερεά Ελλάδα. Η 5η ειδική της διοργάνωσης θα είναι εκείνη της «Λιβαδειάς» (15.12). Λίγη ώρα αργότερα σειρά έχει η «Ελάτεια» (16.45).
Την 3η ημέρα του αγώνα τα συμμετέχοντα πληρώματα θα καλύψουν διαδρομή 141,52 χιλιομέτρων ειδικών διαδρομών, διανύοντας δύο φορές τις περιοχές Παύλιανη, «Καρούτες και Ελευθεροχώρι. Το πρωινό σκέλος θα αρχίσει στις 07.08 και το απογευματινό στις 14.08.
Εν όψει της αυριανής πρώτης ημέρας ο Γιάννης Πλάγος σοκαρισμένος από την ένταση των καιρικών φαινομένων, είπε πως «Θα κάνουμε τον σταυρό μας να βγάλει ήλιο, να στεγνώσουν οι διαδρομές και να μπορέσουμε και εμείς και οι θεατές να ευχαριστηθούμε αγώνα. Πιστεύω ότι στο Λουτράκι την Παρασκευή θα έχουν στεγνώσει οι ειδικές, όπως και στη Λιβαδειά. Εκτιμώ πως Ελάτεια, Ελευθεροχώρι και Παύλιανη θα κρατούν κάποιες λάσπες, και ίσως να βρούμε στεγνό έδαφος στις Καρούτες.»
Με αυτές τις εντυπώσεις και με την ελπίδα πως η βελτίωση των καιρικών συνθηκών από αύριο, Πέμπτη (10/9) θα λειτουργήσει προς όφελος του Rally, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά, αρχής γενομένης από την εκκίνηση στην Ακρόπολη και την υπερειδική στην Πλατεία νερού στο Φάληρο, το δίδυμο της Ελληνικής Αστυνομίας Γιάννης Πλάγος και Άλκης Ρέντης προσμένει σε μια δυνατή και ανταγωνιστική διαδρομή και φυσικά έναν καλό τερματισμό.

Hashtags: #EKOACROPOLISRALLY#WRC#RALLYACROPOLIS#ΓΙΑΝΝΗΣΠΛΑΓΟΣ#MOTOSPORT#ΜΕΣΣΗΝΙΑ#ADMOMENTUMRACINGTEAM#ATHANASIOUGROUP – ΑΘΗΡ#AEGEANOIL#VARELASHOMEDESIGN#ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ #ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ #SVMOTORSPORTS #ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΑΚΑΛΗΣ #HELLENICPOLICEbyV. T. P. #ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ #KIMHOMOTORSPORTS #BESTMEDIAGROUP #VTEAMPROJECT#ΛΑΜΙΑ #ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Σίσσυ Τριάντου
Δημοσιογράφος BEST MEDIA GROUP
Best TV Πελοποννήσου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή