Δήμος Αθηναίων: Συνεχίζονται το φθινόπωρο οι συναντήσεις κοινού και καλλιτεχνών στις γειτονιές της πόλης με εκδηλώσεις θεάτρου, χορού και μουσικής

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δήμος Αθηναίων: Συνεχίζονται το φθινόπωρο οι συναντήσεις κοινού και καλλιτεχνών στις γειτονιές της πόλης με εκδηλώσεις θεάτρου, χορού και μουσικής

Δήμος Αθηναίων: Συνεχίζονται το φθινόπωρο οι συναντήσεις κοινού και καλλιτεχνών στις γειτονιές της πόλης με εκδηλώσεις
θεάτρου, χορού και μουσικής στο Θέατρο Γκράβας, με ελεύθερη είσοδο

13 – 26 Σεπτεμβρίου

Με ένα δεκαήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει θέατρο, χορό και μουσική, ο Δήμος Αθηναίων καλεί μικρούς και μεγάλους να υποδεχτούν το φθινόπωρο στο θέατρο Γκράβας. Ο παλμός του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας στην πόλη, εξακολουθεί να χτυπά στις γειτονιές της κι από τις 13 έως τις 26 Σεπτεμβρίου ένα ακόμη θέατρο της Αθήνας θα φιλοξενήσει μια σειρά εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο, που επιμελήθηκε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), παράλληλα με το Φεστιβάλ Κολωνού 2023 στο θέατρο Κολωνού.

Αγαπημένοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες συναντούν το κοινό σε θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, συναυλίες και μουσικά αφιερώματα, που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους, προσφέροντάς τους μοναδικές στιγμές διασκέδασης και πολιτισμού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινάει την Τετάρτη13.09 με ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στο ελληνικό tango με τη Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία και Μαντολινάτα Εξαρχείων – Νεαπόλεως «Ο Διονύσιος Λαυράγκας», τη Δημοτική Αθηναϊκή Εστουδιαντίνα και τους Άννα Ματσούκα, Μπάμπη Τσέρτο, Κωνσταντίνο Τζέμο, Χρήστο Αμβράζη και Κατερίνα Μελίτη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη. Συνεχίζουμε την Πέμπτη14.09με τη θεατρική παράστασηγια όλη την οικογένεια «Ο μάγος του ΟΖ» σε κείμενο Χάρη Βορκά και σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Στεφανίδου. Ένα σύγχρονο παραμύθι που προάγει την πνευματική εξέλιξη, τη φιλία και την ομαδικότητα και συνδυάζει το διδακτικό του χαρακτήρα με την ψυχαγωγία και το υπερθέαμα. Την Παρασκευή 15.09 αναδεικνύουμε τον μουσικό λαϊκό μας πολιτισμό με μία συναυλίαμε τον Στάθη Παπαγεωργίου, αφιερωμένη στο γνήσιο λαϊκό τραγούδι. Το Σάββατο 16.9 θα παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση«Η Μαντόνα με το Γούνινο Παλτό» του Σαμπαχατίν Αλί σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη και θεατρική απόδοση Έφης Βενιανάκη, μια ιστορία αγάπης για τρία πρόσωπα, επίκαιρη και διαχρονική. Όμως, και τηνΤετάρτη 20.9 περιμένει το κοινό άλλη μια μοναδική θεατρική εμπειρία με την θεατρική παράσταση«Χορεύοντας με τη θύελλα» του PeterQuilter, σε σκηνοθεσία Τάκη Παπαματθαίου, μια κωμωδία βασισμένη στο νέο έργο του πολυβραβευμένου θεατρικού συγγραφέα. Τη θεατρική σκυτάλη παίρνει την Πέμπτη 21.9 η καινούργια κωμωδία«Ερμιόνη» του Ανδρέα Στάικου, που αντλεί από το θησαυροφυλάκιο της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και κυρίως από το παρασκήνιο του Τρωικού πολέμου. Το θεατρικό παζλ στο θέατρο Γκράβας συμπληρώνεται το Σάββατο 23.9 με τη θεατρική παράσταση«Η Κάρεν Στόουν δε μένει πια εδώ» της Μαίρης Μιχαλάτου, σε σκηνοθεσία Μάνου Χατζηγεωργίου με την Καίτη Ιμπροχώρη στο βασικό πρωταγωνιστικό ρόλο. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ολοκληρώνεται την Τρίτη 26.9 με μία συναυλία με τον Γιώργο Γερολυμάτο, η οποία αποτελεί ένα ταξίδι στις πιο αγαπημένες μπουάτ της Πλάκας.

Πρόγραμμα
Είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 13.09 20:30
“TangoGreco”
Μουσικοχορευτική παράσταση με τη Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία και Μαντολινάτα Εξαρχείων – Νεαπόλεως «Ο Διονύσιος Λαυράγκας» και τη Δημοτική Αθηναϊκή Εστουδιαντίνα. Ερμηνεύουν: Άννα Ματσούκα, Μπάμπης Τσέρτος, Κωνσταντίνος Τζέμος, Χρήστος Αμβράζης και Κατερίνα Μελίτη. Μουσική διεύθυνση: Απόλλων Κουσκουμβεκάκης.
Πέμπτη 14.09 20:00
«Ο μάγος του ΟΖ»
Θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια σε κείμενο Χάρη Βορκά και σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Στεφανίδου.Ένα σύγχρονο παραμύθι που προάγει την πνευματική εξέλιξη, τη φιλία και την ομαδικότητα και συνδυάζει το διδακτικό του χαρακτήρα με την ψυχαγωγία και το υπερθέαμα, καθώς ο μάγος του ΟΖ είναι ένας αληθινός μάγος, ο περίφημος μάγος-ταχυδακτυλουργός LUIGELO.
Παίζουν:Κατερίνα Βολίκα, Nτίνα Βούρτση, Χρήστος Γεωργίου, Βαγγέλης Πυρινής, Μάνος Πισσίας, Κωνσταντίνα Στεφανίδου και ο Μάγος LUIGELO.
Παρασκευή15.09 20:30
«Την είδα απόψε λαϊκά»
Συναυλία με τον Στάθη Παπαγεωργίου. Ένα σύγχρονο αφιέρωμα στο γνήσιο λαϊκό τραγούδι με σκοπό την ανάδειξη του μουσικού λαϊκού μας πολιτισμού και την προβολή του μπουζουκιού.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Τάσος Δερέσκος και Γιώργος Σκαρπέλος (μπουζούκι),Αλέξανδρος Μαούτσος (κιθάρα), Βασίλης Γκορίτσας (πιάνο), Βαγγέλης Ξυθάλης (τύμπανα) και Γιάννης Γρυπαίος (μπάσο).
Σάββατο 16.09 20:30
«Η Μαντόνα με το Γούνινο Παλτό»του Σαμπαχατίν Αλί
Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη και θεατρική απόδοση Έφης Βενιανάκη.
Μια ιστορία αγάπης για τρία πρόσωπακαι απώλειας, επίκαιρη και διαχρονική, για όλα τα ανείπωταπου μας πνίγουν και τελικά μας οδηγούν σε έναν συμβολικό ή και πραγματικό μαρασμό.Παίζουν: Βίκυ Διαμαντοπούλου, Φώτης Καράλης και Βασίλης Τριανταφύλλου. Μουσικός επί σκηνής: Ανδρέας Γυφτάκης.

Τετάρτη20.09 20:30
«Χορεύοντας με τη θύελλα»του PeterQuilter
Θεατρική παράστασησε σκηνοθεσίαΤάκη Παπαματθαίου, βασισμένη στο νέο έργο του πολυβραβευμένου θεατρικού συγγραφέα. Μια κωμωδία για δυο αντίθετα πλάσματα που προσπαθούν να συνδεθούν σε έναν μοναχικό κόσμο κατά τη διάρκεια μια θύελλας. Μια συγκινητική και συχνά ξεκαρδιστική ιστορία συντροφικότητας, άφθονου γέλιου και δακρύων, κρασιού, χορού και πίτσας.
Πρωταγωνιστούν: Γιούλη Ηλιοπούλου και Τάκης Παπαματθαίου.
Πέμπτη21.09 20:30
«Ερμιόνη» του Ανδρέα Στάικου
Θεατρική παράστασησε σκηνοθεσία- σκηνογραφίαΑνδρέαΣτάικου. Η καινούργια του κωμωδία, σε πρωτότυπη μουσική Νίκου Ξυδάκη, αντλεί από το θησαυροφυλάκιο της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και κυρίως από το παρασκήνιο του Τρωικού πολέμου.
Παίζουν:Νίκος Νίκας, Ελένη Ζαραφίδου, Εμμανουέλα Κοντογιώργου και Αιμιλία Μηλιού.

Σάββατο23.09 20:30
«Η Κάρεν Στόουν δε μένει πια εδώ»της Μαίρης Μιχαλάτου
Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Μάνου Χατζηγεωργίου με την Καίτη Ιμπροχώρη στο βασικό πρωταγωνιστικό ρόλο.Το εξαιρετικό ερωτικό δράμα, η τρυφερή, ερωτική ιστορία της Κάρεν Στόουν, μιας ηθοποιού στην παρακμή της, που σ’ ένα μαγικό τόπο, σ’ ένα κήπο που περιφέρονται μάγοι, όμορφοι άνθρωποι και μια soprano που τραγουδά άριες, προσπαθεί να ξαναβρεί τον εαυτό της.
Πρωταγωνιστούν: Καίτη Ιμπροχώρη, Μαρία Δρακοπούλου, Μάνος Χατζηγεωργίου,Βασίλης Θεοδώρου, Σωτήρης Αντωνίου, Νίκος Χαλατζίδης, Γιώργος Καραντζάς, Κωνσταντίνα Στεφανίδου και Νότα Παρούση.
Τραγουδούν η σοπράνο Σοφία Μπεράτη και ο Γιώργος Λιβανός.
Χορεύει ο Κωνσταντίνος Μενούνος.
Guest star ο Μάγος Luigello.

Τρίτη26.09 20:30
«Οι Μπουάτ της Πλάκας»
Συναυλία με τον Γιώργο Γερολυμάτο.
Ένα ταξίδι στις πιο αγαπημένες μπουάτ με τραγούδια και ευτράπελα γεγονότα που στιγμάτισαν το μουσικό μας πολιτισμό.
Συμμετέχουν: Πέρσα Σέργη, Δημήτρης Δημόπουλος, ΤάκηςΚωνσταντακόπουλοςκαι 5μελής ορχήστρα. Μαέστρος: Δημήτρης Μαργαρίτης. Παρουσιάζειο Κώστας Παπασπήλιος.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

** Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί.

Το θέατρο Γκράβας είναι προσβάσιμο σε Άτομα με Αναπηρία.

Θέατρο Γκράβας
Ταϋγέτου 60, Γκράβα
Πρόσβαση στο θέατρο Γκράβας:
Γραμμή Μετρό 1: στάση Κάτω Πατήσια
Λεωφορειακές γραμμές: 054 (στάση Σχολεία Γκράβας), 608 (στάση Αγ. Λουκάς), 622 (στάση Ταϋγέτου) & Α8 (στάση Αγ. Λουκάς)
Γραμμές Τρόλεϊ: 3, 5 & 11 (στάση Αγ. Λουκάς)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή