Νέα κίνηση αγάπης στο Γαλάτσι

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Νέα κίνηση αγάπης στο Γαλάτσι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το περασμένο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου μια ακόμη κοινωνική δράση της τοπικής εκκλησίας στο Γαλάτσι με σκοπό την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από την πρωτοφανή οικονομική – κι όχι μόνο – κρίση. Πρόκειται για τη συγκέντρωση φαρμάκρων στον Ιερό ναό της Αγίας Γλυκερίας.

Μια δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΪ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία». Δεκάδες συμπολίτες μας προσέρχονταν από νωρίς το πρωί ως το μεσημέρι στον Ιερό Ναό για να προσφέρουν τον «φαρμακευτικό οβολό τους».
Το Κοινωνικό Φαρμακείο, που δημιούργησαν μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και το οποίο συγκέντρωσε στους έξι μήνες της δράσης 230.000 φάρμακα, έχει ανοίξει το δρόμο σε όλη την Ελλάδα για τη στήριξη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων ασθενών.
«Ασθενείς ανασφάλιστοι και οικονομικά εξαθλιωμένοι μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα που τα χάρισαν κάποιοι συμπολίτες μας, είτε γιατί τα δώρισαν είτε γιατί έχασαν τους δικούς τους συγγενείς και τα προσφέρουν για να σωθούν άλλοι συνάνθρωποι. Στο διάστημα Ιουνίου – Δεκεμβρίου, χιλιάδες συμπολίτες μας προσέφεραν σε κάθε πλατεία, σε κάθε δήμο, σε κάθε ενορία φάρμακα για τους ανασφάλιστους. Το μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που ξεκίνησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μαζί με την “Αποστολή” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα και είμαστε περήφανοι για αυτό» δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης.
«Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου είναι και φέτος τα Χριστούγεννα να μη μείνει κανείς ασθενής χωρίς φάρμακο, κανένα παιδί χωρίς εμβόλιο, κανένας πεινασμένος χωρίς φαγητό. Επιτακτική ανάγκη προβάλλει να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην υγεία τους Είναι και σήμερα, εν όψει Χριστουγέννων, συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου και αυτο μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με γνώμονα την ανακούφιση των φτωχών και άρρωστων συνανθρώπων μας» τόνισε ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.
Οι μεγάλοι σάκοι με φάρμακα που συλλέχθηκαν μετεφέρθησαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι και παρελήφθησαν από εθελοντές για να ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση τις επόμενες μέρες.
Στη συλλογή φαρμάκων παρευρέθησαν επίσης – μαζί με τους βασικούς υπευθύνους, κ. Κ. Δήμτσα και κ. Γ. Πατούλη – άπαντες οι Εφημέριοι του Ιερού Ναού της Αγίας Γλυκερίας, ο δήμαρχος Γαλατσίου κ. Κυριάκος Τσίρος, η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Γαλατσίου κα Σοφία Λεπίδα – Ντάγλα υπό την ιδιότητα της εθελόντριας της Ομάδος Εθελοντών Ιατρών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και πολλοί εθελοντές.
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφαλίστους πολίτες. Επίσης, το Κοινωνικό Φαρμακείο κάθε Τρίτη και Πέμπτη 9 π.μ. – 1 μ.μ. λειτουργεί για τη χορήγηση φαρμάκων σε ανασφάλιστους πολίτες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή