Σχέδιο Δράσης του Συνήγορου του Πολίτη για τους πρόσφυγες

ΕΛΛΑΔΑ
Σχέδιο Δράσης του Συνήγορου του Πολίτη για τους πρόσφυγες

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Συνήγορος του Πολίτη την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, οργανώνοντας κοινό σχέδιο με στόχο το άσυλο, την προστασία των ευάλωτων ομάδων, την μείωση της κακομεταχείρισης αλλά και την διασυνοριακή συνεργασία και επικοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο δράσης του Συνήγορου του Πολίτη, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι από αντίστοιχα προγράμματα απο την Αυστρία, την Κροατία, την Αλβανία την πρώην Γιουγκοσλαβική ∆ηµοκρατία της Μακεδονίας, τη Σερβία, την Σλοβενία, το Κοσσυφοπέδιο και την Τουρκία, διαμορφώθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Συμφωνία του προγράμματος αυτού είναι να ενισχυθεί η διασυνοριακή συνεργασία των εμπλεκόμενων κρατών έτσι ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση και η αποχώρηση των προσφύγων αλλά και να προστατευτούν τα δικαιώματα τους. Επιπλέον το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει την ενημέρωση για τα διαφορετικά στάδια των μεταναστευτικών ροών ειδικότερα, όταν αφορά ευάλωτες ομάδες προσφύγων, όπως τα παιδιά.
Στην συνάντηση των Συνήγορων αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία ομάδας δράσης η οποία θα αναλάβει την επιµέρους εξειδίκευση και το συντονισµό των πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων που θα πρέπει να υλοποιηθούν για την πραγματοποίηση σχεδίου δράσης. Η ομάδα θα πρέπει σύντομα να οργανώσει και να παρουσιάσει το πρόγραμμα της.
Τέλος η συνάντηση των Συνήγορων στη Θεσσαλονίκη και η συμφωνία κοινού σχεδίου δράσης ήταν συνέχεια της πρόσφατης κοινής διακήρυξης του Βελιγραδίου µε θέµα την προστασία και την προώθηση των δικαιωµάτων των προσφύγων και των µεταναστών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή