Βιβλία που αξίζει να διαβάσετε!του Νικόλα Κολοκοτρώνη

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, Συγγραφέας Από τούτη εδώ τη στήλη, θα περάσουν βιβλία που αξίζει να διαβάσετε. Βιβλία που αποτελούν νέες κυκλοφορίες ή κλασικά αριστουργήµατα που αξίζουν µία θέση στην καρδιά και τη βιβλιοθήκη µας.

 • «ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΤΥΑΝΕΥΣ» MARIA DZIELSKA Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ, σελ. 270, τιµή 11 ευρώ Ο Απολλώνιος ο Τυανεύς, ο µυστηριώδης Έλληνας γητευτής, µάγος και θεραπευτής, µε τη µακριά ξανθή κώµη και τα γαλανά µάτια, έζησε την ίδια περί- που εποχή µε το Χριστό. Υπήρξε ιερέας του Ασκλη- πιού, οπαδός της φιλοσοφίας του Πυθαγόρα, φιλόσοφος ο ίδιος και διδάσκαλος µε µεγάλη απήχηση στις λαϊκές µάζες. Έζησε ζωή ενάρετη, λιτή, αποποιούµενος τα υλικά αγαθά και καταδικάζοντας αυστηρά τις καταχρήσεις και την αµαρτία . Γι’ αυτό τον αποκάλεσαν «θείον άνδρα». Περιβαλλόταν από πιστούς µαθητές και έκανε πολλά θαύµατα, όπως και ο Ιησούς. Ο Έντουαρντ Γκίµπον, αλλά και συγγραφείς του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, διατύπωσαν την άποψη ότι ο Ιησούς δεν ήταν άλλος από τον Απολλώνιο τον Τυανέα. Οι Άραβες συγγραφείς τον αποκάλεσαν Μπαλίνα και σώζονται στην αραβική γλώσσα φιλοσοφικά κείµενά του.

 • «ΤΟ ΚΛΕΙ∆Ι ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ» JACK CANFIELD & D.D. WATKINS Εκδόσεις ∆ΙΟΠΤΡΑ, σελ. 184, τιµή 13 ευρώ Το ταξίδι ξεκινάει εδώ και τώρα. Όλα όσα θέλετε βρίσκονται γύρω σας και περιµένουν από εσάς να τα αναζητήσετε. Όλα όσα θέλετε σας θέλουν και αυτά, αλλά θα πρέπει να δράσετε για να τα αποκτήσετε. Το σύµπαν θέλει να σας δει να πετυχαίνετε. Το κλειδί για το νόµο της έλξης, σας δείχνει όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε και να κάνετε προκειµένου να προσελκύσετε αυτά που θέλετε στη ζωή σας. Μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας, να ενισχύσετε τον εαυτό σας και να πραγµατοποιήσετε τους στόχους σας, ώστε να δηµιουργήσετε ένα εκπληκτικό µέλλον – ένα µέλλον γεµάτο αγάπη, χαρά και αφθονία. Αυτό το βιβλίο είναι το δικό σας κλειδί.

 • «ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΦΟΣ» ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΝΙΤΣΕ Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, σελ. 312, τιµή 10 ευρώ O Νίτσε θεωρείται ένας από τους σηµαντικότερους φιλοσόφους στην ιστορία της φιλoσοφίας. Ο ίδιος δεν επεδίωξε να συµπληρώσει κανένα φιλοσοφικό χάρτη, δεν προσκολλήθηκε σε καµία πεποίθηση, ούτε καν δική του, δεν έψαξε για οπαδούς. Ο Νίτσε έθεσε σε κίνδυνο την ίδια του την ύπαρξη, για να επιδοθεί, µε το πνεύµα του ελεύθερο, στο ξέφρενο αιώνιο κυνήγι της αλήθειας. Η σχέση του µε την αλήθεια ήταν ένα αχόρταγο και ανεξάντλητο πάθος. «Πόση αλήθεια αντέχει, πόση αλήθεια τολµάει ένα πνεύµα;». Αυτό το ερώτηµα, ήταν για εκείνον το πραγµατικό µέτρο όλων των αξιών. Σ’ αυτό το βιβλίο, που περιέχει µερικά από τα πιο γνωστά και ανατρεπτικά κείµενα του Νίτσε, ο αναγνώστης µπορεί να εκτιµήσει την ανεξάντλητη δύναµη της σκέψης του και να θαυµάσει την απαράµιλλη πρωτοτυπία της.

 • «ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ» ROBIN SIEGER Εκδόσεις ∆ΙΟΠΤΡΑ, σελ. 344, τιµή 15 ευρώ Όλοι µας είµαστε Γεννηµένοι Νικητές και παρότι σαν παιδιά έχουµε αυτοπεποίθηση, συχνά, καθώς µεγαλώνουµε, τη χάνουµε. Τις περισσότερες φορές, η αυτοπεποίθησή µας εξανεµίζεται µαζί µε τα όνειρά µας. Ερωτηµα- τικά του τύπου «τι θα γίνει αν…», «κι αν αποτύχω;» ή «µήπως είναι καλύτερα να περιµένω;» στην καλύτερη περίπτωση, µας κάνουν να µένουµε στάσιµοι και, στη χειρότερη, να κάνουµε βήµατα προς τα πίσω. Όσο κι αν µας φαίνεται απίθανο όµως, όσο κι αν η ζωή δεν «µας τα έφερε» όπως θα θέλαµε, µην ξεχνάτε ποτέ ότι, όλοι µας, είµαστε Γεννηµένοι Νικητές! Ξανακερδίστε τον θαρραλέο, αποφασιστικό κι ευτυχισµένο εαυτό σας! Ο Robin Sieger, σε ηλικία 30 ετών έµαθε ότι έπασχε από καρκίνο και κατάφερε να αντιστρέψει την καθοδική πορεία, όχι µόνο για τον εαυτό του αλλά και για µας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή