ΥΠΕΣΔΑ: Τι ισχύει για το προγραμματισμό προσλήψεων στην Αυτοδιοίκηση

ΕΛΛΑΔΑ
ΥΠΕΣΔΑ: Τι ισχύει για το προγραμματισμό προσλήψεων στην Αυτοδιοίκηση

Με δύο εγκυκλίους που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης δίνει τις απαραίτητες οδηγίες για το προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού και έκτακτου προσωπικού το 2016 στους  ΟΤΑ α΄ και β΄βαθµού και τα ΝΠΙΔ αυτών.

Σε σχέση με την πρόσληψη τακτικού προσωπικού επισημαίνεται στην εγκύκλιο ότι μετά από σειρά αιτημάτων και εκκλήσεων από τους ενδιαφερόµενους φορείς η αρχική προθεσµία υποβολής των αιτηµάτων παρατείνεται έως τις 31-3-2016. Επιπλέον αίρεται για τους ΟΤΑ β’ βαθµού ο περιορισµός των δέκα (10) θέσεων ανά φορέα.
Για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού υπογραμμίζεται με τη σχετική εγκύκλιο ότι οι εγκρίσεις για σύµβαση ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου και έργου στους φορείς αρµοδιότητάς για το έτος 2016 θα είναι µειωµένες κατά 10 % σε σχέση µε το 2015. Από τον περιορισµό αυτό εξαιρείται το προσωπικό ανταποδοτικού χαρακτήρα, και οι απασχολούµενοι µε σύµβαση έργου ή ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου που αµείβονται αποκλειστικά από έσοδα υπό τη µορφή αντιτίµου καθώς και το προσωπικό που απασχολείται στο πλαίσιο συγχρηµατοδοτούµενων κοινοτικών προγραµµάτων, κατά το σκέλος που δεν επιβαρύνεται ο Κρατικός Προϋπολογισµός ή οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι.

Πήγαινε στην κορυφή