Στις 10 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στις 10 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις

Λίγες βδομάδες μας χωρίζουν από τις θερινές εκπτώσεις, οι οποίες φέτος ξεκινούν στις 10 Ιουλίου 2023 και θα έχουν διάρκεια περίπου δύο μηνών και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023.

Όπως αναφέρει νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι θερινές εκπτώσεις πραγματοποιούνται «από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου», δηλαδή από τις 10 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου.
Όμως, την επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων θα κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αλλά και το ΣΕΛΠΕ, όπου θα αναλύεται και το ωράριο των καταστημάτων.
Ωστόσο οι Κυριακές του 2023 που τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά είναι:
• 16 Ιουλίου 2023 – Η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων
• 24 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν τα Χριστούγεννα
• 31 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν την Πρωτοχρονιά

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ
Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται. Το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.
Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή