Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των καταρτιζομένων στη Σχολή ΑμεΑ της ΔΥΠΑ

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των καταρτιζομένων στη Σχολή ΑμεΑ της ΔΥΠΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επταμελούς Εκπροσώπησης Καταρτιζομένων της Σχολής ΑμεΑ Αθηνών:

 

Με ένα από τα βασικά αιτήματά τους να είναι η ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή στην εκπαίδευση και την εργασία, οι καταρτιζόμενοι της Σχολής ΑμΕΑ Αθηνών της ΔΥΠΑ, επί της Λ. Γαλατσίου, οργάνωσαν χθες Πέμπτη, 1η Ιουνίου, διαμαρτυρία έξω από το Κέντρο όπου φοιτούν για να διεκδικήσουν τα νόμιμα κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματά τους, όπως δήλωσαν.

«Πρόκειται για τα δικαιώματά μας στην αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωσή μας, την οποία τείνει να μας στερήσει η Δ.ΥΠ.Α., καθώς μένουμε ανασφάλιστοι και χωρίς εκπαιδευτικό επίδομα κατά τη διάρκεια των τριών και πλέον μηνών του καλοκαιριού που δεν φοιτούμε στη Σχολή. Έτσι, άνθρωποι με πολλαπλές αναπηρίες δεν μπορούμε ούτε να αρρωστήσουμε καθώς δεν έχουμε τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Οι προεκλογικές υποσχέσεις εκπροσώπου της Δ.ΥΠ.Α. εξανεμίστηκαν μετά την Κυριακή των εκλογών, όπως εξαφανίστηκαν και οι ίδιοι και δεν απαντούν ούτε στα τηλέφωνα» καταγγέλουν οι καταρτιζόμενοι.

Τα μηνύματα που έστειλαν στη διοίκηση της Δ.ΥΠ.Α., στα αρμόδια Υπουργεία, και σε όλο τον πολιτικό κόσμο είναι αποστομωτικά και προσβάλουν ένα κράτος που θέλει να χαρακτηρίζεται ευρωπαϊκό.
« – Πέρυσι το καλοκαίρι δεν είχα λεφτά ούτε για να φάω, μου έφερνε φαγητό η γειτονιά…
» – Είμαι μητέρα παιδιού ΑμεΑ. Τα παιδιά αυτά έχουν πολλή δύναμη. Όλοι είναι χαμένοι, όταν ζητάμε δικαιώματα. Καταγγέλλω αυτό το κράτος ως δολοφονικό, πολλά χρόνια τώρα. Όλα αυτά τα παιδιά έχουν όνειρα, ελπίδες, δικαιώματα. Γιατί τους τα κλέβετε;
» – Προεκλογικά πέρασαν από τη Σχολή μας Υπουργοί, Βουλευτές, μόνο για να βγάλουν φωτογραφίες με φόντο τη Σχολή ΑμεΑ. Και τι έγινε; Τίποτε. Θέλουμε δουλειά για όλους, όπως και ασφάλεια, ιδίως μετά από αυτά που έχουμε αντιμετωπίσει με τον Covid.
» – Ζητάμε ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή στην εκπαίδευση και την εργασία.
» – Είμαστε Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης και δεν έχουμε μόνιμα Εργασιακό Σύμβουλο. Μας στέλνουν να πάμε στα Γραφεία Εργασίας των Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων (Ε.Κ.Ο.) Τους λέμε ότι δεν έχουμε όλοι πόδια για να τρέχουμε σαν κι αυτούς.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή