Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.
:

Θέλω να ευχηθώ ολόψυχα σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που ξεκινούν σήμερα τις εξετάσεις καλή επιτυχία και καλή δύναμη στους γονείς τους.
Εύχομαι αυτή η πρώτη σημαντική δοκιμασία της ζωής τους, να αποδώσει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και να επιβραβεύσει, τόσο τους ίδιους τους μαθητές, όσο και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους.
Η επίτευξη του στόχου της εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, αναμφίβολα, είναι ένα σπουδαίο γεγονός για κάθε μαθητή. Είναι όμως μόνο ένα από τα πολλά σκαλοπάτια που καλείται κάποιος να ανέβει στο δρόμο του, και – ευτυχώς – δεν είναι μόνο αυτό που καθορίζει την πορεία στη ζωή.

Εύχομαι η σημερινή ημέρα να σας βρίσκει γεμάτους αυτοπεποίθηση, προκειμένου να αγωνιστείτε με όλες σας τις δυνάμεις για να καταφέρετε την επιβράβευση των κόπων σας με την εισαγωγή σας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Είμαι σίγουρος ότι έχετε εργαστεί με μέθοδο και υπομονή, έτσι ώστε με αυτοσυγκέντρωση και καθαρό μυαλό, να αξιοποιήσετε τις ικανότητές σας και να νιώσετε εκείνο το αίσθημα υπερηφάνειας που αναδύεται από κάθε αγώνα στην ζωή για την πραγματοποίηση των ονείρων και των στόχων, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Να είστε βέβαιοι και βέβαιες ότι όλη μας η αγάπη και οι θετικές σκέψεις θα σας συντροφεύουν αυτές τις δύσκολες μέρες. Παράλληλα, θέλω να απευθύνω την αμέριστη συμπαράστασή μου και στους ισχυρούς συμμάχους που είχατε σε αυτή την προσπάθεια: τους γονείς και τους καθηγητές σας, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα σας και σας στηρίζουν με την αγάπη και την πίστη τους σε εσάς.

Πιστεύουμε και επενδύουμε στη δύναμη της νέας γενιάς, η οποία είναι το μέλλον της Ελλάδας. Ειδικά σε αυτή την κρίσιμη εποχή που διανύουμε, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ, νέες ιδέες και δημιουργικά μυαλά που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη.
Δική μας υποχρέωση είναι να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που απαιτούνται, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή επαγγελματική αποκατάστασή τους και να καταφέρουν να μείνουν στην Ελλάδα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με συγκεκριμένα προγράμματα και καινοτόμες πρωτοβουλίες θα συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τη νέα γενιά της χώρας, που σηματοδοτεί την ελπίδα για να πάει καλύτερα αυτός ο τόπος.
Όλοι μαζί οφείλουμε να φτιάξουμε μία καλύτερη κοινωνία για τα παιδιά μας. Γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή