Ημέρες δράσεων για το Περιβάλλον στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα

Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Ημέρες δράσεων για το Περιβάλλον στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα

Νίκος Μπάμπαλος: «Για εμάς η δράση είναι 365 ημέρες τώρα όμως δυναμώνουμε το μήνυμα»

Ανακοίνωση Δήμου Ηρακλείου :

Ημέρες δράσεων για το Περιβάλλον έχει προγραμματίσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, επικεντρώνοντας στα παιδιά της πόλης.
Ήδη οι δράσεις ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα με την δημιουργία ενός ακόμα πάρκου τσέπης στη συμβολή των οδών Σαντορίνης και Παπαδάκη σε συνεργασία με τους μαθητές και τις μαθήτριες του 14ου Δημοτικού σχολείου, οι οποίοι υιοθέτησαν το παρκάκι για να συνεχίσουν να το διαμορφώνουν με πράσινο χρώμα.
Την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός, Επικοινωνία 94FM,θα εκπέμψει ζωντανά σε μια 3ωρη εκπομπή από τις 10.00 έως τις 13.00 αφιερωμένη στο Περιβάλλον με συνεντεύξεις από σχετικούς φορείς, κυρίως όμως ανοίγοντας τα μικρόφωνα στα παιδιά του Ηρακλείου για να ακουστούν τα δικά τους μηνύματα.
Ακόμα περισσότερα μηνύματα θα ακουστούν στην ροή του προγράμματος του 94FMανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, Δευτέρα 5 Ιουνίου. Ηχογραφημένα σποτάκια και τραγούδια που έφτιαξαν σχολεία, σύλλογοι και φορείς της πόλης μετά από σχετικό κάλεσμα – καμπάνια του Δήμου προκειμένου να ενώσουν τη φωνή τους για το Περιβάλλον.
Μια ημέρα πριν, την Κυριακή 4 Ιουνίου, το Σώμα Εθελοντών του Δήμου έχει προγραμματίσει ποδηλατοδρομία για μικρούς και μεγάλους στους δρόμους του Ηρακλείου. Οι συμμετοχές συνεχίζονται να υποβάλλονται μέχρι την τελευταία στιγμή στο iraklio.gr. Θυμίζουμε, στο τέλος της ποδηλατοδρομίας θα κληρωθεί δώρο ένα καινούργιο ποδήλατο ανάμεσα στους συμμετέχοντες.
Την Τρίτη 6 Ιουνίου στις 10.00 η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου εγκαινιάζει και ξεκινάει να λειτουργεί την πρώτη Γωνιά Ανακύκλωσης στην πόλη. Ένα σπιτάκι ανακύκλωσης όπου ο δημότης θα μπορεί να απορρίπτει τα οικιακά, ανακυκλώσιμα απορρίμματα (πλαστικά, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο κτλ) κερδίζοντας επί τόπου κουπόνια για τις αγορές του στα σούπερ μάρκετ και λοιπά καταστήματα.
Την Τετάρτη 7 Ιουνίου και για τις επόμενες Τετάρτες του μήνα στις 9.00 ερχόμαστε πιο κοντά στο περιβάλλον μέσα στο μεγαλύτερο πάρκο του Δήμου, το Κτήμα Φιξ. Ένα ξεκούραστο μάθημα τεχνικών κίνησης καιαναπνοής (αρχαρίων) διάρκειας 90 λεπτών, για μείωση του άγχους, βελτίωση σωματικής στάσης, συγκέντρωσης και μνήμης, ηρεμία κι αίσθημα ευεξίας. Φυσικά με ελεύθερη συμμετοχή, η οποία δηλώνεται επί τόπου.
Την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 10.00 το τοπικό τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού δίνει ραντεβού με τα παιδιά (ηλικίας 5 έως 17 ετών) στο Κτήμα Φιξ για παιχνίδι και δραστηριότητες παιδαγωγικού χαρακτήρα με θέμα το Περιβάλλον.
Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται έως και το τέλος της σχολικής χρονιάς οι ενημερωτικές δράσεις εντός των σχολείων του Δήμου (δημοτικά και νηπιαγωγεία πλέον) για τους τρόπους σωστής Ανακύκλωσης. Θυμίζουμε, από την αρχή της φετινής σχολικής περιόδου, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου σε συνεργασία με το πρόγραμμα GreenCityτης Περιφέρειας Αττικής, επισκέφθηκαν τα περισσότερα σχολεία της πόλης (το επόμενο διάστημα και τα υπόλοιπα) για να δείξουν στα παιδιά πώς κάνουμε σωστά Ανακύκλωση στην καθημερινή μας ζωή. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τη νέα χρονιά όπως ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Δημήτρης Δημητρόπουλος.
Ένα μέρος αυτών που έμαθαν οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να το δείξουν στην καμπάνια που θα ξεκινήσει ο Δήμος για την ανακύκλωση των σχολικών βιβλίων και χαρτικών στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη δράση το αμέσως επόμενο διάστημα.
«Βέβαια, για εμάς στον Δήμο οι ημέρες δράσεις για το Περιβάλλον είναι 365 καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Είτε με τις καθημερινές παρεμβάσεις που τονώνουν το πράσινο και προωθούν την Ανακύκλωση, είτε με αποφασιστικές κινήσεις όπως η απόκτηση του Κτήματος Φιξ, είτε η διαρκής καμπάνια ενημέρωσης των παιδιών μας για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο. Η Παγκόσμια Ημέρα είναι μια καλή ευκαιρία να δυναμώσουμε το μήνυμα, να βάλουμε περισσότερους σε αυτή την πράσινη συμμαχία», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή