Χρυσό στο petanque για το Γαλάτσι στους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Χρυσό στο petanque για το Γαλάτσι στους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στους 4ους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού κατέκτησε η αποστολή του Δήμου Γαλατσίου στο άθλημα της εδαφοσφαίρισης, το γνωστό και αγαπημένο μας petanque. Ήταν η δεύτερη φορά που εργαζόμενοι του Δήμου μας συμμετέχουν στη διοργάνωση αυτή και μάλιστα έλαβαν και τιμητική πλακέτα για την προσφορά και στήριξή τους στο θεσμό.

Μετά από την αναγκαστική παύση λόγω της πανδημίας του Covid-19, οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού επέστρεψαν δυναμικά και το διήμερο 13 – 14 Μαΐου στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν οι 4οι κατά σειρά αγώνες, που διοργανώνει ο επίσημος φορέας και πιστοποιημένος από τη ΓΓΑ, Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας. Συμμετείχαν περισσότεροι από 300 αθλητές οι οποίοι ξέφυγαν από την εργασιακή καθημερινότητα, υποστήριξαν τον θεσμό και αγωνίστηκαν με πάθος για τη νίκη στο πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι».
Συνολικά συμμετείχαν αθλητές από 14 διαφορετικές εταιρείες και οργανισμούς ενώ υπήρξε συμμετοχή και από τη Σερβία με την Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού της γειτονικής χώρας. Οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, σκάκι, bowling, petanque, spartan race, αγώνα δρόμου 5χλμ, darts και τένις.
Eκτός από μεμονωμένους αθλητές, έλαβαν μέρος οι εταιρείες: ΑΒΑΞ ΙΚΤΕΟ Α.Ε. / AUTECO KTEO, BETA CAE Systems S.A., Crystal S.A., EUROLAMP S.A., DOPPLER, SGS Greece S.A., TUV AUSTRIA HELLAS, ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ A.E., ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. / AS HELLAS. Επίσης έδωσαν το παρών οι φορείς: Δήμος Γαλατσίου, Υπουργείο Εσωτερικών Τομέας Μακεδονία ς- Θράκης, Ελληνο-ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η Σερβική Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού.

Και για να έρθουμε στα δικά μας, το Γαλάτσι ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου στο αγώνισμα του petanque (της εδαφοσφαίρισης) με την Αλεξάνδρα Χαραλαμποπούλου και τον Σπύρο Ασωνίτη να εκπροσωπούν την πόλη μας επάξια.
«Χρυσό μετάλλιο στην αποστολή μας και για τον Δήμο Γαλατσίου! Μεγάλη τιμή και ακόμα μεγαλύτερη χαρά για εμάς να εκπροσωπήσουμε για δεύτερη φορά τον Δήμο Γαλατσίου στο θεσμό των Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού στο άθλημα της εδαφοσφαίρισης/ petanque που τόσο αγαπάμε» δήλωσε η Αλεξάνδρα Χαραλαμποπούλου και συνέχισε: «Ευχαριστούμε την διοίκηση του Δήμου μας και τον Δήμαρχό μας κ. Γιώργο Μαρκόπουλο για την εμπιστοσύνη και την δυνατότητα που μας δόθηκε να λάβουμε μέρος στους 4ους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος! Θέλουμε επίσης να συγχαρούμε τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, κ. Σπύρο Καραβούλη, τον Διευθυντή της διοργάνωσης, κ. Χαράλαμπο Πελέκη, την γραμματεία και ψυχή της διοργάνωσης, κα Αγγελική Λαγού, και φυσικά τον Δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη και Πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κα Σοφία Σαουρίδου

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
O «Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης & Υγείας» (Hellenic Organization for Company Sport & Health – HOCSH) είναι ο μοναδικός επίσημος και αναγνωρισμένος Μη Κερδοσκοπικός φορέας στην Ελλάδα με βασικό σκοπό την κινητοποίηση στη «δια βίου άσκηση», τη βελτίωση της υγείας και την κοινωνικοποίηση μέσα από αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις στα πλαίσια του εργασιακού περιβάλλοντος. Ο HOCSH εκπροσωπεί την Ελλάδα ως συνεργάτης και ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εταιρικού Αθλητισμού (EFCS & WFCS), συμμετέχοντας μάλιστα στη διοίκησή τους. Λειτουργεί υπό την αιγίδα τους, εξασφαλίζοντας τεχνογνωσία, ανταλλαγή καλών πρακτικών και συμμετοχή των Ελληνικών ομάδων στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις τους.
Στην Ελλάδα δημιουργήθηκε το 2011 ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH)[4], πραγματοποιώντας το 2012 τους πρώτους εθνικούς αγώνες που συνεχίζονται κάθε χρόνο. Οι πρώτοι ευρωπαϊκοί εργασιακοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν το 1977, οι παγκόσμιοι το 2014 και πραγματοποιούνται ανά δύο χρόνια εναλλάξ σε διαφορετικά μέλη κράτη.
Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) έχει ως στόχο την ανάπτυξη και προώθηση αθλητικών δραστηριοτήτων καθώς και την προαγωγή της υγείας και ευεξίας στο εργασιακό περιβάλλον. Τη δραστηριότητά του στηρίζουν διαχρονικά υπουργεία,οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, εταιρίες και άλλοι θεσμικοί υποστηρικτές οι οποίοι συμβάλλουν ουσιαστικά στη φιλικότερη διεξαγωγή των εργασιακών αγώνων.
Ο HOCSH, o μοναδικός επίσημα αναγνωρισμένος οργανισμός από την WFCS ( Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού) και EFCS (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού) στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τους υποστηρικτές του δυναμώνει την πίστη και τη δέσμευση στην ιδέα του εργασιακού αθλητισμού συμβάλλοντας παράλληλα στην ενδυνάμωση του ηθικού των εργαζομένων σε σχέση με το εργασιακό τους περιβάλλον και στη βελτίωση του εργασιακού κλίματος.
Η αρωγή των φορέων σε αυτό το έργο, όπως και η συνεργασία μαζί τους ενισχύει το κύριο μέλημα μας, την ασφάλεια και την ανάπτυξη μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους συμμετέχοντες.
Η διοργάνωση του Ελληνικού Οργανισμού Άθλησης και Υγείας απευθύνεται σε εταιρείες και οργανισμούς του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα, Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, Εταιρικές Ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα (εργαζόμενους).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή