Αγώνες «GERI OLYMPICS» για πρώτη φορά στην Ελλάδα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Αγώνες «GERI OLYMPICS» για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ανακοίνωση Δήμου Παπάγου – Χολαργού:

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής Παπάγου – Χολαργού, σε συνεργασία με τη Στέγη Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» (ΑΜΕΝ), το Κέντρο Αποκατάστασης Ασθενών με Αλτζχάιμερ/Άνοια που εδρεύει στη Λευκωσία και το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας τού Α.Π.Θ., με επικεφαλής τον Καθηγητή Ιατρικής και Καινοτομίας κ. Παναγιώτη Μπαμίδη, διοργανώνουν για πρώτη φορά σε Κύπρο και Ελλάδα τους αγώνες «GERI OLYMPICS», οι οποίοι θα διεξαχθούν την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 κατά τις ώρες 09:00-13:00, στο Κλειστό Γήπεδο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στο τέρμα της οδού Σύρου στον Χολαργό.

Οι αγώνες «GERI OLYMPICS», αποτελούν μία καινοτόμο κοινωνική δράση για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πλήθος σωματικών δραστηριοτήτων, με σκοπό την

ανάπτυξη των κινητικών τους δεξιοτήτων, βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, αλλά και την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της κοινωνικότητάς τους.

Οι δραστηριότητες / αγωνίσματα θα περιλαμβάνουν Καλαθοσφαίριση, Bowling, Ρίψη με κρίκους (Ring Toss), Σωματική Δραστηριότητα LLMCare, Βελάκια (Darts) κ.ά.

Η αναβίωση της ιδέας των Ολυμπιακών Αγώνων σε Κύπρο και Ελλάδα, ευελπιστούμε να οδηγήσει στην υιοθέτηση νέων τρόπων ζωής, με κύριο άξονα τον άνθρωπο και να αποτελέσει μια κορυφαία γιορτή για τη διάδοση και διάσωση των πανανθρώπινων αξιών, όπως η ευγενής άμιλλα, η αυτοπειθαρχία, η συνεργασία, ο σεβασμός, η ισότητα και η επιμονή στην επίτευξη προσωπικών στόχων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή