Ημέρα υιοθεσίας ζώων συντροφιάς την Κυριακή 14/5 στο Άλσος Βέικου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ημέρα υιοθεσίας ζώων συντροφιάς την Κυριακή 14/5 στο Άλσος Βέικου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εβδομάδα για τα Ζώα Συντροφιάς, 7-15 Μαΐου, του Δήμου Γαλατσίου, διοργανώνεται την Κυριακή 14 Μαΐου, στα Πάρκα Σκύλων στο Άλσος Βέικου, Ημέρα Υιοθεσίας Ζώων.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Δήμος Γαλατσίου διοργανώνει Ημέρα Υιοθεσίας Ζώων. Η υπεύθυνη υιοθεσία είναι η ευκαιρία να αλλάξουμε τη ζωή ενός αδέσποτου, αλλά κυρίως να αλλάξουμε τη δική μας ζωή, προς το καλύτερο.
Όσοι, λοιπόν, επιθυμείτε να προσθέσετε ένα ακόμα μέλος στην οικογένειά σας και να βάλετε έναν τετράποδο φίλο ζωής στην καρδιά σας, περάστε αυτή την Κυριακή, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, από τα Πάρκα Σκύλων στο Άλσος Βέικου (στο ύψος του 2ου πάρκινγκ) για να γνωρίσετε από κοντά αδέσποτα ζωάκια για υιοθεσία. Θα υπάρχει εκπαιδευτής ζώων, για πρακτικές συμβουλές κατά την υιοθεσία ζώων.
Ας βάλουμε τα ζώα συντροφιάς στη ζωή μας και στο σπίτι μας και ας τα αφήσουμε να μας διδάξουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, τί σημαίνει ανιδιοτελής αγάπη, εμπιστοσύνη, αφοσίωση, συντροφικότητα. Η συνύπαρξή μας με τα ζώα θα αλλάξει τη ζωή μας προς το καλύτερο. Έχει άλλωστε αποδειχθεί επιστημονικά ότι ενήλικες – αλλά κυρίως παιδιά – που συμβιώνουν με ένα ζώο διδάσκονται αξίες όπως η υπευθυνότητα, η φιλία και ο σεβασμός και αναπτύσσεται η κοινωνικότητα, η ευαισθησία ενώ εμπλουτίζεται η προσωπικότητά τους. Ένα ζώο συντροφιάς βοηθά ένα παιδί να αναπτύξει την ικανότητα της επικοινωνίας χωρίς λέξεις, του διδάσκει τον σεβασμό για τη φύση και αποτελεί έναν έμπιστο φίλο, μια πολύτιμη σχέση ζωής.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι ακόμα προλαβαίνετε να επισκεφθείτε την έκθεση αφίσας για τα ζώα που διοργανώνεται από τον Δήμο Γαλατσίου σε συνεργασία με το 6ο Γυμνάσιο Γαλατσίου και την Εικαστικό κ. Αβτζή Έλενα. Τις αφίσες επιμελήθηκαν μαθητές του 6ου Γυμνασίου Γαλατσίου και εκτίθενται μέχρι και τη Δευτέρα 15 Μαΐου, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρο Δήμου Γαλατσίου, καθημερινές και ώρες 8:00πμ.-10:00μμ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή