Το Χαμόγελο του Παιδιού: 1.216 δωρεάν προληπτικές ιατρικές / οδοντιατρικές εξετάσεις σε 705 παιδιά

ΠΑΙΔΙ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Το Χαμόγελο του Παιδιού: 1.216 δωρεάν προληπτικές ιατρικές / οδοντιατρικές εξετάσεις σε 705 παιδιά

1.216 δωρεάν προληπτικές ιατρικές / οδοντιατρικές εξετάσεις σε 705 παιδιά πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Απρίλιο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με στόχο την παροχή εξειδικευμένων και ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας, πραγματοποιεί, από το 2002, Δράσεις Δωρεάν Προληπτικής Ιατρικής/ Οδοντιατρικής, για κάθε παιδί σε όλη την Ελλάδα.

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη και συνεργασία των τοπικών Επιστημονικών Συλλόγων και άλλων θεσμικών Φορέων, και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Συγκεκριμένα, τον μήνα Απρίλιο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της δράσης Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» επισκέφτηκε, τα ειδικά σχολεία Πειραιά, Περάματος, Αγίου Δημητρίου, Αργυρούπολης – Ελληνικού, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, τον Δήμο Κερατσινίου, τον Δήμο Λαυρεωτικής, βρέθηκε στο τριήμερο φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων στο Σεράφειο και συμμετείχε στη δράση αλληλεγγύης «Μαζί μια Αγκαλιά» στη Λάρισα. Τη Δράση του Οργανισμού στήριξαν, με αφοσίωση και συνέπεια, εθελοντικά Οδοντίατροι και Μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, οι Ιατροί και Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής, μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού και τους εθελοντές του.

Οι προληπτικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν, με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της Covid-19, στην Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής και Ιατρικής «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς για τη συνεργασία:

· Την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου

· Την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής

· Την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

· Τον Ιατρικό Σύλλογο Αττικής

· Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής

· Τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας

· Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά

· Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας

· Τον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας

· Τον Δήμο Πειραιά

· Τον Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού

· Τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

· Τον Δήμο Περάματος

· Τον Δήμο Λαυρεωτικής

· Τον Δήμο Λάρισας

· Την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Λάρισας

· Την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Αττικής

· Την Περιφέρεια Θεσσαλίας

· Την Οφθαλμολογική Εταιρεία Κεντρικής Ελλάδος

Τους χορηγούς

· Την Σ.Ο.Φ.ΛΑ ΣΥΝ.ΠΕ

Επίσης, ευχαριστεί από καρδιάς τους πολύτιμους εθελοντές ιατρούς και οδοντιάτρους που παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, εξετάζοντας με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη κάθε ένα παιδί ξεχωριστά.

Από την έναρξη της δράσης το 2002 μέχρι και σήμερα έχουν υποστηριχθεί περισσότερα από 156.273 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής/ Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», για μία ακόμη χρονιά, εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Επόμενοι Σταθμοί της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής για τον μήνα Μάιο

· Ρόδος,

· Ανδραβίδα-Κυλλήνη,

· Δήμος Ανωγείων,

· Δήμος Χερσονήσου,

· Λαμία,

· Δήμος Ωρωπού

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 11040
press@hamogelo.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή