Ζωή Ράπτη: Τα πεπραγμένα μας εγγυώνται το πρόγραμμά μας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζωή Ράπτη: Τα πεπραγμένα μας εγγυώνται το πρόγραμμά μας

Άρθρο υφυπουργού υγείας Ζωής Ράπτη:

Τα λόγια είναι εύκολα και άνευ περιεχομένου αν δεν συνοδεύονται από τις αντίστοιχες πράξεις. Τα τέσσερα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε το καθήκον να οδηγεί τα βήματα του κράτους και να λαμβάνει αποφάσεις για μια σειρά από κρίσεις και προκλήσεις που βρέθηκαν μπροστά μας, οι πράξεις ήταν αυτές που έκαναν τη διαφορά.

Πανδημία, παράνομη κι απάνθρωπη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μεταναστευτικό, Τουρκία, εισαγόμενο κύμα ακρίβειας, αποτέλεσαν μια δέσμη συγκυριών, που άλλα κόμματα και κυβερνήσεις θα τα είχαν φέρει σε κατάσταση αμηχανίας, αδυναμίας ή ακόμα και πανικού – με ολέθριες συνέπειες για την Ελλάδα. Κι όμως, τα καταφέραμε.

Ενώ όλα έδειχναν ότι… συνωμοτούν εναντίον της οικονομίας μας, επί Νέας Δημοκρατίας, η Ελλάδα μόνο αναβαθμίζεται, 11 φορές μέχρι σήμερα και έχει φτάσει στα πρόθυρα της επενδυτικής βαθμίδας!

Και το εισόδημα των πολιτών αυξήθηκε. Σε επίπεδο 9μήνου 2022, η άνοδος του διαθέσιμου εισοδήματος ήταν 10 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2019. Για την ανάπτυξη την περίοδο Τσίπρα ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη ήταν 2,08% ενώ ο μέσος όρος στην Ελλάδα 0,53%! Δηλαδή, το ¼ του μέσου ευρωπαϊκού όρου!

Και η ανάπτυξη βρίσκεται σε ανοδικά τροχιά. Την περίοδο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο μέσος όρος ανάπτυξης στην Ευρωζώνη ήταν 1% ενώ ο μέσος όρος στην Ελλάδα 1,73%. Δηλαδή, σχεδόν διπλάσιος. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί και το ζήτημα των τραπεζικών καταθέσεων. Επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκαν κατά 11 δισ. ευρώ ενώ επί Νέας Δημοκρατίας, έχουν αυξηθεί κατά 48 δισ. ευρώ!

Επιπλέον, σ’ ένα ευαίσθητο ζήτημα κοινωνικής προστασίας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες των πολιτών. Ο λόγος γίνεται για τα «κόκκινα» δάνεια, που διαρκώς κόπτεται ο κ. Τσίπρας. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα παρέλαβε στο 43,5% του συνόλου και τα παρέδωσε στο ίδιο ποσοστό ενώ τον Ιανουάριο του 2023 έφτασαν στο 9,7%!

Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε. Ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί να φτάσει τα 730 ευρώ και τελικά έφτασε τα 780. Δεν τηρήσαμε απλά την δέσμευσή μας αλλά την ξεπεράσαμε. Οι φόροι πλέον είναι χαμηλότεροι, η ανεργία έπεσε κατά 6 μονάδες, οι συντάξεις αυξήθηκαν για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια και η γραφειοκρατία έχει υποστεί τα σημαντικότερα… πλήγματα όλων των εποχών με το gov.gr

Στην Υγεία δίνονται κίνητρα στους γιατρούς να στελεχώσουν μονάδες υγείας σε νησιωτικές και ακριτικές περιοχές και εκσυγχρονίστηκαν οι υπηρεσίες και οι μονάδες υγείας. Επιπλέον, αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια ο μισθός των γιατρών κατά 10% και τα τελευταία χρόνια έγιναν πάνω από 15.000 προσλήψεις. Ο τομέας ευθύνης μου, η Ψυχική Υγεία, για πρώτη φορά αντιμετωπίστηκε με τόση προσοχή και γι’ αυτό δημιουργήθηκε το σχετικό χαρτοφυλάκιο στην κυβέρνηση και το κράτος επένδυσε σε μια σειρά από δομές και υπηρεσίες, που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας!

Η Εθνική Άμυνα θωρακίστηκε με οπλικά συστήματα τεχνολογίας αιχμής και η χώρα αναβαθμίστηκε διπλωματικά με μια σειρά από συμφωνίες – κυρίως με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Αυτά είναι κάποια από τα πεπραγμένα μας, τα οποία εγγυώνται το περιεχόμενο και την στοχοθεσία του πρόγραμματός μας για την επόμενη τετραετία.

Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει τη σύγκριση και όχι τη σύγκρουση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Στις 21 Μαΐου οι Έλληνες πολίτες θα αποφασίσουν για τη μορφή που θα θελήσουν να δώσουν στο μέλλον της χώρας μας.

Πήγαινε στην κορυφή