Ξεκίνησε η κατεδάφιση του κτηρίου στη συμβολή των λεωφόρων Γαλατσιου και Βεΐκου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ξεκίνησε η κατεδάφιση του κτηρίου στη συμβολή των λεωφόρων Γαλατσιου και Βεΐκου

Ανάρτηση Γιώργου Μαρκόπουλου στο Facebook :

Φίλες και φίλοι μου, σήμερα είναι μια πραγματικά σπουδαία μέρα για το Γαλάτσι μας. Ιστορική θα τολμούσα να πω! Και συγκινητική.
Ξεκίνησε η κατεδάφιση του κτηρίου στη συμβολή των λεωφόρων Γαλατσιου και Βεΐκου. Γίνεται δηλαδή το πιο καθοριστικό βήμα ώστε η κεντρική πλατεία μας, ένα όνειρο 50 ετών, να αρχίσει να γίνεται επιτέλους πραγματικότητα έπειτα από 9 χρόνια εντατικής μας προσπάθειας.
Με συλλογικές ενέργειες, χωρίς καμία χρηματοδότηση, μόνοι μας με χρήματα των Γαλατσιωτών καταφέραμε να ξεκινήσουμε την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου που έχει γίνει ποτέ στο Γαλάτσι! Της κεντρικής πλατείας μας!
Ένα σημείο αναφοράς, ένα σημείο συνάντησης, μια κεντρική πλατεία εφάμιλλη των πόλεων του εξωτερικού θα κοσμεί σε λίγα χρόνια το κέντρο της πόλης.
Θυμόμασταν με συνεργάτες μου πριν λίγο, πως όταν αναλάβαμε πρώτη φορά το 2014 και συζητήσαμε το θέμα της πλατείας, κάποιοι γέλασαν μαζί μας. Το 2019, πριν την επανεκλογή μας, κάποιοι είπαν ότι τα έργα μας είναι μόνο μακέτες. Και σήμερα που γκρεμίζουμε και επιτέλους αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, λένε «σιγά το έργο…»
Η αλήθεια είναι πως οφείλω να ευχαριστήσω πολύ κόσμο, συνεργάτες και υπηρεσίες, που βοήθησαν να φτάσουμε ως εδώ. Όμως πριν απ’όλους νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους κατοίκους του Γαλατσιου που πίστεψαν και αγκάλιασαν το όραμά μας και μας εμπιστεύτηκαν το μέλλον του τόπου μας. Χωρίς μεγάλα λόγια, συνεχίζουμε όλες και όλοι μαζί τη συστηματική προσπάθεια.
Η πλατεία μας είναι ένα ακόμα μεγάλο έργο για να φτιάξουμε το Γαλάτσι μας όπως το ονειρευόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή