Δημήτρης Μάντζος: Άλλο βιωσιμότητα της Κυβέρνησης ΝΔ – Μητσοτάκη και άλλο σταθερότητα της χώρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημήτρης Μάντζος: Άλλο βιωσιμότητα της Κυβέρνησης ΝΔ – Μητσοτάκη και άλλο σταθερότητα της χώρας

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής:

Στην εκπομπή «Οι Δεκατιανοί» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη, μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ο Δ. Μάντζος, αρχικά, επανέλαβε ότι «το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του οφείλουν κάθε φορά να υπενθυμίζουν την ιστορία, τα κεκτημένα και τα πεπραγμένα του Ανδρέα Παπανδρέου, του ιδρυτή του Κινήματός μας». Κατόπιν, ο Εκπρόσωπος Τύπου σχολίασε ότι «δεν κατανοούμε την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιγραφή και την μίμηση. Η ιστορία δεν είναι μια διαδικασία φυσικής ή νομικής διαδοχής. Όλοι θα κριθούμε στη συνέπεια και αξιοπιστία».

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού και τη δήλωσή του για τις πολιτικές διαφορές του με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο Δ. Μάντζος επισήμανε ότι «υπάρχουν μεγάλες διαφορές -πολιτικές, ηθικές και αξιακές- και από το ΣΥΡΙΖΑ και από τη Νέα Δημοκρατία. Το λέω αυτό, παίρνοντας αφορμή από την τοποθέτηση του κ. Πρωθυπουργού, στην πρόσφατη συνέντευξή του, που είπε ούτε λίγο ούτε πολύ κάτι αληθές: Ότι διαφωνούμε και διαφέρουμε και πολιτικά και ηθικά. Μετά από καιρό συμφωνούμε με τον κ. Μητσοτάκη». Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «δεν είμαστε εμείς αυτοί που συμφωνούμε με την οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, της ανοχής στην αδικία, της διεύρυνσης των ανισοτήτων, της αδιαφορίας για το κύμα της ακρίβειας. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που συμφωνούν με την κυβέρνηση των υποκλοπών και της παραβίασης του κράτους δικαίου. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που συμφωνούμε με το μοντέλο της κομματοκρατίας, με το ρεκόρ των μετακλητών υπαλλήλων, με το ρουσφέτι που σκότωσε 57 ανθρώπους στα Τέμπη».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εξήγησε πώς αντιλαμβάνεται το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τις έννοιες «βιωσιμότητα» και «σταθερότητα» τονίζοντας ότι «πρέπει να ξεχωρίσουμε τις έννοιες βιωσιμότητα και σταθερότητα. Είναι άλλο η βιωσιμότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Νέας Δημοκρατίας και άλλο η σταθερότητα της χώρας».

«Σταθερότητα, για εμάς, σημαίνει ένας νέος άνθρωπος να βρίσκει μια δουλειά, καλά αμειβόμενη, να βρίσκει ένα ενοίκιο μέσα στην πόλη του, σε λογική τιμή. Σταθερότητα είναι να μη μένει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Σταθερότητα είναι να έχεις ένα λειτουργικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, χωρίς μεγάλες λίστες για τα χειρουργεία. Σταθερότητα είναι να έχεις ασφαλείς μεταφορές. Σταθερότητα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας. Σταθερότητα είναι η μικρομεσαία επιχείρηση να βρίσκει πρόσβαση σε χρηματοδότηση από τις τράπεζες και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που μέχρι τώρα έχει δοθεί μόνο σε μεγάλους παίκτες με ευνοιοκρατικά κριτήρια. Αυτή τη σταθερότητα επιδιώκουμε και για αυτή τη σταθερότητα αγωνιζόμαστε. Αυτό είναι το δικό μας σχέδιο για την Ελλάδα, όπου θέλουμε να ζούμε. Και αυτό, μόνο με Απόφαση Αλλαγής στις 21 Μαΐου μπορούμε να το πετύχουμε», κατέληξε ο Δ. Μάντζος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή