Παράλληλη Εκδήλωση στο πλαίσιο της έκθεσης «Η Εκδρομή» της Χριστίνας Κάλμπαρη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παράλληλη Εκδήλωση στο πλαίσιο της έκθεσης «Η Εκδρομή» της Χριστίνας Κάλμπαρη

Συζήτηση με αφορμή την έκθεση «Η Εκδρομή» της Χριστίνας Κάλμπαρη

Η AnnaSeghers και η εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 στις 19:00
στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα Γερμανικά με παράλληλη μετάφραση

Στο πλαίσιο της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Χριστίνας Κάλμπαρη με τίτλο «Η εκδρομή»στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της έκθεσης συζήτηση με θέμα Η AnnaSeghers και η εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν, την Πέμπτη 11 Μαΐου και ώρα 19:00.

Προσκεκλημένοι της βραδιάς θα είναι ο ThomasPlaul,κριτικός λογοτεχνίας και παρουσιαστής της γνωστής γερμανικής λογοτεχνικής ραδιοφωνικής εκπομπής Doppelkopf, και ο Γιώργος Δεπάστας,βραβευμένος μεταφραστής λογοτεχνικών και θεατρικών έργων και μεταφραστής της νουβέλας της Γερμανίδας συγγραφέως AnnaSeghers «Η εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν», η οποία αποτέλεσε και την έμπνευση για τα έργα της έκθεσης.
OThomasPlaulθαπαρουσιάσει το έργο της συγγραφέως, θα συνομιλήσει με τον μεταφραστή της Γιώργο Δεπάστα, καθώς και με τη ζωγράφο Χριστίνα Κάλμπαρη για τη σχέση της έκθεσης με το βιβλίο.
Αποσπάσματα από το βιβλίο της συγγραφέως θα διαβάσει στα γερμανικά ο ThomasPlaulκαιστα ελληνικά η Μαριάννα Κάλμπαρη, σκηνοθέτης και καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Kάρολου Κουν.
Πριν και μετά το πέρας της συζήτησης θα υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης της έκθεσης παρουσία της ζωγράφου.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα Γερμανικά με παράλληλη μετάφραση.

Σχετικά με την έκθεση της Χριστίνας Κάλμπαρη:

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής «Η εκδρομή»της Χριστίνας Κάλμπαρηπαρουσιάζεται από τον Δήμο Αθηναίωνστο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων έως τις 14 Μαΐου 2023. Η έκθεση, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων(ΟΠΑΝΔΑ), περιλαμβάνει πίνακες μεγάλων διαστάσεων και μια σειρά σχέδια με κάρβουνο. Όλα τα έργα έχουν σχέση με το φως και το πώς αυτό διαμορφώνει τον ζωγραφικό χώρο.

Ο τίτλος της έκθεσης («Η εκδρομή») είναι μια έμμεση αναφορά στη νουβέλα «Η εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν» της AnnaSeghers. Η Κάλμπαρη ανασύρει από το σκοτάδι -από τα βάθη της μνήμης- κάτι αδιευκρίνιστο, δυσδιάκριτο, ασαφές. Στην προσέγγιση της συγγραφέως,η Κάλμπαρη βρίσκει μια απρόσμενη σύμμαχο που τη βοηθά να κατανοήσει τη δουλειά της. Το θάμπωμα της μνήμης, αυτή η μόνιμη ομίχλη μπροστά από τα μάτια της αφηγήτριας μιας μονοήμερης εκδρομής με ποταμόπλοιο στο Ρήνο, αντανακλάται και στις ατμοσφαιρικές εικόνες που δημιουργεί η ζωγράφος.

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

Διάρκεια έκθεσης:έως14 Μαΐου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 19:00 Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 15:00, Δευτέρα κλειστά
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων:
Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής
Πληροφορίες: 210 7232604- 210 7224028

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή