Δεκαοκτώ γυμναστές μόνιμοι, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Δεκαοκτώ γυμναστές μόνιμοι, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Εδώ και ένα χρόνο περίπου, στον Δήμο Γαλατσίου «τρέχει» ένα πρόγραμμα εκγύμνασης παιδιών ΑμΕΑ, το οποίο έχει αποδειχθεί ευεργετικό για τα παιδιά που συμμετέχουν και έχει αγκαλιαστεί από τους γονείς τους.

Στην έναρξη του προγράμματος συμμετείχαν αρχικώς 5 παιδιά, σήμερα είναι 18 και άλλα 6 βρίσκονται στην αναμονή. Το πρόγραμμα το φέρουν εις πέρας δύο γυμναστές εκ των οποίων η μία είναι συμβασιούχος και η σύμβασή της λήγει σε ένα μήνα. Για να προχωρήσει το πρόγραμμα και να λήξει και η αγωνία των γονιών, χρειάζονται ακόμα ένας ή δύο γυμναστές.
Στη συζήτηση που έγινε σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο ειπώθηκε ότι ο Δήμος Γαλατσίου έχει στο δυναμικό του 18 μόνιμους γυμναστές αλλά στο μεταξύ ψάχναμε με ποιό τρόπο θα καλυφθεί το παραπάνω κενό. Και φυσικά ακούστηκε σε κάποια στιγμή ότι «πρέπει να γίνουνε προσλήψεις».

Κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν έπρεπε να έχει γίνει θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα έπρεπε πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα, να έχει λυθεί υπηρεσιακά με μία εντολή από τον προϊστάμενο ή τον διευθυντή της αρμόδιας υπηρεσίας για μετάταξη ενός ή περισσοτέρων γυμναστών από τους 18 μόνιμους που διαθέτει ο Δήμος. Τελικά τη λύση έδωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Γαλατσίου, όπως είχε υποσχεθεί στους γονείς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δίνοντας εντολή για το ποιοί γυμναστές θα ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα των ΑμΕΑ.

Καλό είναι βέβαια κάποια στιγμή η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου να μας ενημερώσει πού απασχολούνται σε καθημερινή βάση οι 18 γυμναστές και ποιά είναι η δουλειά που κάνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή