Αδιαφορία και ωχαδερφισμός, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Αδιαφορία και ωχαδερφισμός, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Υπάρχουν κάποια γεγονότα για τα οποία το πραγματικά πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο στερείται λέξεων για να τα χαρακτηρίσεις. Ένα τέτοιο είναι κι αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία με τα αυτοκίνητα να έχουν καβαλήσει το πεζοδρόμιο στη Λ. Βεΐκου.

Θα πει κάποιος, «σιγά ρε φίλε, το πρωτοφανές γεγονός! Κάθε μέρα σε όλους τους δρόμους του λεκανοπεδίου, αυτοκίνητα παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια». Ναι έτσι είναι και κακώς είναι! Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση, στη Λ. Βεΐκου, υπάρχει μια σημαντική διαφορά που είναι η εξής: σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από το σημείο που τα αυτοκίνητα έχουν καβαλήσει το πεζοδρόμιο λειτουργεί χώρος στάθμευσης του Δήμου Γαλατσίου ο οποίος έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 195 αυτοκινήτων και μάλιστα δωρεάν. Εκτός αυτού στο συγκεκριμένο σημείο της Λ. Βεΐκου εκτελούνται έργα για το μετρό, ο δρόμος έχει στενέψει και προκαλείται πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Το έχω ξαναγράψει: για να σταματήσει η παράνομη στάθμευση επί της Λ. Βεΐκου από τα «Άγραφα» έως και την οδό Ηνιόχου, θα πρέπει ο Δήμος Γαλατσίου να τοποθετήσει τα πορτοκαλί κολωνάκια και να μπουν επιτέλους κάγκελα στο πεζοδρόμιο από την οδό Αγ. Ειρήνης μέχρι τις καφετέριες για να μην μπορούν τα αυτοκίνητα να παρκάρουν στα πεζοδρόμια αλλά και για να προστατεύονται οι πεζοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή