Ζώη Ράπτη: Οι δύο «κόσμοι» της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζώη Ράπτη: Οι δύο «κόσμοι» της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΡΘΡΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ΖΩΗΣ ΡΑΠΤΗ:

Ό,τι έχει κάποιος εντός του το επικοινωνεί και εκτός. Η προσωπικότητά μας, οι ελπίδες και οι φόβοι μας, τα δυνατά σημεία και οι αδυναμίες μας είναι, αναμφίβολα, «σήματα» που εκπέμπουμε σε όλους τους συνομιλητές, στο ακροατήριό μας. Αυτό γίνεται και με τα πρόσωπα και με τα κόμματα.

Τώρα, στο παρά πέντε της εκλογικής αναμέτρησης πραγματικά αξίζει οι ψηφοφόροι να παρακολουθήσουν με προσοχή τα προεκλογικά τηλεοπτικά σποτ τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του βασικού πολιτικού ανταγωνιστή της, του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτά της Νέας Δημοκρατίας επικρατούν τα φωτεινά χρώματα, η καθαρή εικόνα που αποπνέει αγωνιστικότητα και δύναμη για το μέλλον, η σταθερότητα της έκφρασης και το σαφές των διακηρύξεων του πρωθυπουργού για ένα καλύτερο μέλλον, για μια ισχυρή χώρα με ανάπτυξη, με θωράκιση της άμυνας της πατρίδας, μετάβαση σε ένα κράτος με πλήρως ψηφιοποιημένες υπηρεσίες και διαδικασίες, ενίσχυση του συστήματος υγείας και αύξησης του εισοδήματος των πολιτών, με Παιδεία και ευκαιρίες αντάξιες της νέας γενιάς. Φυσικά, ο πρωθυπουργός δεν μιλά για το μέλλον αυθαίρετα. Αναφέρεται σε όσα καταφέραμε στο άμεσο παρελθόν (οικονομία, εργασία, Τουρκία, μεταναστευτική κρίση, πανδημία, ακρίβεια, αμυντική θωράκιση της χώρας κ.ά) για να δείξει την πορεία μας για τα επόμενα χρόνια.

Από την άλλη πλευρά τα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ εκπέμπουν μιζέρια, απελπισία, κατήφεια και το κεντρικό λεκτικό μοτίβο είναι το «φοβάμαι». Τα χρώματα και η ατμόσφαιρα θυμίζουν πλάνα από ταινίες, που δείχνουν τη ζωή σε ξεχασμένες, παρακμιακές κωμοπόλεις.
Τα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν μια Ελλάδα που δεν υπάρχει παρά μόνο στα μυαλά των ανθρώπων με τις ματαιωμένες ιδεοληψίες μιας αριστεράς που κυβέρνησε και έκλεισε τις τράπεζες, που οδήγησε σε απόγνωση τους Έλληνες, κόστισε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ στην οικονομία, εξέθεσε την χώρα σε απίστευτους κινδύνους και έφερε ένα αχρείαστο και απίστευτα βαρύ μνημόνιο. Οι άνθρωποι στα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν με απελπισία το άμεσο και απώτερο μέλλον.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τηλεοπτική επικοινωνία της δεν εξωραΐζει το παρόν αλλά δείχνει τον δρόμο για το μέλλον που όλες και όλοι θέλουμε και μπορούμε να το κατακτήσουμε με αγώνα και πίστη στις δυνάμεις μας και στον Θεό.

Υπό μίαν έννοια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει ψέματα. Την χώρα που δείχνει στα σποτ του θα δημιουργήσει αν –ο μη γένοιτο- αναλάβει τα ηνία της εξουσίας. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι αυτή την χώρα, που δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα, δεν τη θέλουμε εμείς. Την Κυριακή 21 Μαΐου επιλέγουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία. Επιλέγουμε Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επιλέγουμε «σταθερά, τολμηρά, μπροστά».

Πήγαινε στην κορυφή