Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής η εκδήλωση «Παραολυμπιακό Πανόραμα» στο κέντρο της Αθήνας.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής η εκδήλωση «Παραολυμπιακό Πανόραμα» στο κέντρο της Αθήνας.

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή γιατί στέκεται κοντά στους ανθρώπους με ειδικές δεξιότητες»

Ανακοίνωση Περιφέρεια Αττικής:

Με την συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ήταν συνδιοργανωτής, πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Πλατεία Μοναστηρακίου η εκδήλωση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής «Παραολυμπιακό Πανόραμα».
Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, παραβρέθηκαν εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, οι Αντιπεριφερειάρχες Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος και Πολιτισμού & Αθλητισμού Β. Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Γ.Δημόπουλος, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γ. Καπελλάκης, η συνεργάτης του Περιφερειάρχη Αττικής σε θέματα Αθλητισμού και μέλος της Επιτροπής Be Active κα Χ. Γαλανοπούλου, εκπρόσωποι φορέων, κ.α.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων.
Στο «Παραολυμπιακό Πανόραμα» συμμετείχαν ενεργά ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Be Active Hellas, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο τ.Διεθνής Διαιτητής FIBA, μέλος της ΚΕΔ ΕΟΚ Χρυσόστομος Σχινάς, η Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών Μαρία Χριστοφορίδη, η πρόεδρος του Take Me Home – Athena Αθηνά Τρανούλη, ο Γιώργος Τρομπέτας από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, ο τ.πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Υπουργείου Παιδείας κ. Ιωάννης Παρούτσας και το μέλος της Επιτροπής Be Active Hellas, Δώρα Αλεξανδροπούλου, από το τμήμα διεθνών σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Κατά την εκδήλωση, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να γνωρίσουν τα Παραολυμπιακά Αθλήματα, ενώ κατά την ολοκλήρωση των αγώνων που πραγματοποιήθηκαν απονεμήθηκαν βραβεία στους συμμετέχοντες αθλητές. Μάλιστα στο πλαίσιο της δράσης οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν συμβολικά και σε αγώνα, κάνοντας χρήση αμαξιδίου.
Με αφορμή την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε πόσο σημαντικό είναι το έργο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, κάτι το οποίο, όπως υπογράμμισε, αποτυπώνεται μέσα από δράσεις όπως η συγκεκριμένη.
Μάλιστα υπογράμμισε, ότι πρόκειται για ένα σημαντικό μήνυμα προς την κοινωνία για μια ισότιμη αντιμετώπιση των συνανθρώπων μας.
«Η Περιφέρεια Αττικής στέκεται στο πλευρό του Παραολυμπιακού Κινήματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Πατούλης, αναφέροντας μεταξύ άλλων:
«Πιστός στη θέση ότι μια κοινωνία μπορεί να φτάσει ψηλά και να ανεβάσει τον πολιτιστικό της δείκτη ακόμη περισσότερο, αν δίνει όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες σε όλα τα μέλη της, εγώ και οι συνεργάτες μου συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την εξάλειψη των ανισοτήτων και την ενεργό συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας στον κόσμο του αθλητισμού. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα μέλη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και σε όλους τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης. Στην Περιφέρεια Αττικής εντείνουμε συνειδητά και οργανωμένα τις προσπάθειές μας προς τον εντοπισμό και την επίλυση των προβλημάτων σε θέματα προσβασιμότητας και βελτίωσης των όρων διαβίωσης και καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία, συμβάλλοντας στην κοινωνική συνοχή και στην άρση των αποκλεισμών κάθε είδους: στην εκπαίδευση, την απασχόληση, τον αθλητισμό, την ενημέρωση, την πρόσβαση στο Ψηφιακό Περιβάλλον, τις κοινωνικές δράσεις».

Πήγαινε στην κορυφή