Η διοίκηση ακούει, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Η διοίκηση ακούει, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Στο φύλλο του «Παλμού» στις 4/6/2021, εν μέσω κορωνοϊού, έγραφα εδώ, στον «Παλμογράφο»:

«Όταν το Άλσος Βέικου είχε παραμείνει, λόγω κορωνοϊού, κλειστό για περίπου 5 μήνες, σε καθημερινή βάση δεχόμασταν τηλεφωνήματα στα γραφεία μας από πολίτες του Γαλατσίου με μοναδικό ερώτημα πότε επιτέλους θα ανοίξει το Άλσος.
»Εκτός αυτών οι οποίοι επισκέπτονται το Άλσος για να προπονηθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις, το επισκέπτονται κι εκείνοι που απλά θέλουν να περπατήσουν στους καταπράσινους δρόμους του. Όσο καιρό όμως δεν είχαν αυτή την επιλογή επειδή ήταν κλειστό το Άλσος, έκαναν τον περίπατό τους στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Παλαί. Από τα μέσα Μαΐου το Άλσος είναι και πάλι ανοιχτό αλλά οι περιπατητές στο χώρο του Παλαί δεν έχουν μειωθεί. Μπορώ να πω ότι παραμένει σχεδόν ο ίδιος αριθμός όπως και πριν.
»Ο ένας λόγος για τον οποίο συνεχίζουν να περπατούν στο χώρο του Παλαί και όχι στο Άλσος, φαντάζομαι πως είναι η δύναμη της συνήθειας. Ο άλλος όμως, όπως μας είπαν ορισμένοι από αυτούς, είναι ότι «οι δρόμοι του Άλσους μπορεί να είναι μέσα στο πράσινο, όπως λέτε κύριε, αλλά για πολλούς από εμάς είναι κουραστικοί γιατί είναι ανηφορικοί». Στο δρόμο όμως πέριξ του Παλαί, στον οποίο περπατούν οι πολίτες κυκλοφορούν και αυτοκίνητα και αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, ενέχει κινδύνους για κάποιο ατύχημα.
»Επειδή, λοιπόν, κανένας δεν μπορεί να επιβάλλει σε κάποιον πού θα κάνει τον περίπατό του και επειδή η γνωριμία των Γαλατσιωτών με τους χώρους του Παλαί είναι καλό για το μέλλον της εγκατάστασης, θεωρώ ότι θα πρέπει η διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου, τώρα που υπεγράφη και η σύμβαση παραχώρησης, να προχωρήσει σε κάποιες …διαρρυθμίσεις ώστε να υπάρχει ισορροπία στη λειτουργία της εγκατάστασης.
»Να δημιουργηθεί σε όλη την περιφερειακή διαδρομή γύρω από το Παλαί και στο δεξιό μέρος του δρόμου πεζόδρομος ώστε να διευκολύνονται όλοι χωρίς να κινδυνεύουν. Μια απλή διαγράμμιση και ένα βάψιμο στο οδόστρωμα με διακριτό χρώμα αρκεί. Έτσι θα υπάρχει άνεση στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.
»Και βέβαια η κυκλοφορία των οχημάτων να επιτρέπεται μόνο από μία κατεύθυνση, μόνο από δεξιά.
»Όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να υπάρχει θέληση.»

Να λοιπόν που η διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου είχε τελικά τη θέληση να προχωρήσει σε έργα βελτίωσης του περιβάλλοντος χώρου του Παλαί. τα έργα αυτά αποσκοπούν στην αρμονική και ασφαλή συνύπαρξη πεζών και οχημάτων.
Σε πρώτη φάση έχει ξεκινήσει η διαγράμμιση για τον καθορισμό θέσεων στάθμευσης, οι οποίες θα είναι κάθετες και στο δεξιό τμήμα του περιβάλλοντος χώρου. Ο αριστερός εσωτερικός δακτύλιος θα είναι πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος, προβλέπεται να χρωματιστεί κατάλληλα και να σηματοδοτηθεί. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται κυκλικά και μόνο από τη δεξιά κατεύθυνση. Θα τοποθετηθούν μπάρες, ειδική σήμανση και φωτισμός.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος μας είπε σχετικά: «Αυτό γίνεται γιατί ο χώρος του Παλαί, μετά το κλείσιμο του Άλσους λόγω covid, είχε γίνει ο χώρος για τον περίπατο των Γαλατσιωτών. Η συνήθεια αυτή των συνδημοτών μας, να περπατούν δηλαδή στο Παλαί παρότι το Άλσος Βέικου λειτουργεί κανονικά, συνεχίζεται και σήμερα και μπορώ να πω ότι έχει αυξηθεί και ο αριθμός των περιπατητών. Για να είναι λοιπόν αρμονική η συνύπαρξη πεζών, μικρών παιδιών με ποδήλατα και οχημάτων προχωρούμε σε αυτά τα αναγκαία έργα, τα οποία όταν ολοκληρωθούν θα παραδώσουμε στους πολίτες έναν τελείως διαφορετικό χώρο, πολύ καλύτερο βέβαια από τον σημερινό.»
Εγώ, βέβαια, χαίρομαι διπλά και για τα έργα βελτίωσης που γίνονται αλλά και γιατί η διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου έχει τα αφτιά της ανοιχτά και ακούει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή