Δημήτρης Μάντζος: Την 21η Μαΐου θα έχει ηλιοφάνεια, γιατί θα έχει βγει ξανά ο ήλιος της ελπίδας πάνω από την Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημήτρης Μάντζος: Την 21η Μαΐου θα έχει ηλιοφάνεια, γιατί θα έχει βγει ξανά ο ήλιος της ελπίδας πάνω από την Ελλάδα

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.:

Σε συνέχεια της τοποθέτησης του υποψηφίου βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου νωρίτερα στο πάνελ, ο κ. Μάντζος τόνισε πως «ακούσαμε για πολλά ανδραγαθήματα της κυβέρνησης αλλά δεν άκουσα μισή κουβέντα για το κράτος δικαίου και το πλήγμα που έχει υποστεί η δημοκρατία όχι μόνο με τις υποκλοπές αλλά και με την ευνοιοκρατία στη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στις απευθείας αναθέσεις.

Δεν άκουσα τίποτα για την εργασιακή ανασφάλεια, για τους μισθούς κάτω των 400 ευρώ που πληρώνουν οι μισές από τις νέες θέσεις εργασίας κυρίως για νέους.

Δεν άκουσα τίποτα για τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων για τις οποίες κάνει λόγο έως και η Τράπεζα της Ελλάδος, που αναφέρει τριπλασιασμό της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, την ώρα που είμαστε τρίτοι από το τέλος σε αγοραστική δύναμη στην ΕΕ. Δεν άκουσα τίποτα για το ιδιωτικό χρέος».

Εξήγησε πως όλα αυτά τα οποία δεν είναι απλά μία αποτύπωση της πραγματικότητας, αλλά «η περιγραφή της ανάγκης για Αλλαγή. Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε δημόσιες πολιτικές, τα πρόσωπα που τις εφαρμόζουν και το πολιτικό παράδειγμα και ήθος. Το διεκδικούμε ως δύναμη αλλαγής, αν έχουμε το ισχυρό ποσοστό εμπιστοσύνης για να το κάνουμε πράξη».

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εκτίμησε ότι «το δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ παγιδεύει τους πολίτες. Χρησιμοποιείται και από τις δύο πλευρές, όχι μόνο για την επιβίωση των κομμάτων τους, αλλά για την επιβίωση των αρχηγών τους. Η αναμέτρηση έχει γίνει εγωιστική σε επίπεδο ηγεσιών. Βλέπουμε μία ΝΔ να δουλεύει ολόκληρη για να έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αύριο το πρωί και έναν ΣΥΡΙΖΑ να μάχεται ολομέτωπα για να επαναφέρει τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό. Θυμίζει μία προσωπική βεντέτα».

«Εμείς μιλάμε για πολιτικές λύσεις. Όταν ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ψηφίζεις ισχυρό κράτος δικαίου ανθεκτική και συνεκτική οικονομία και κοινωνία και δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο Δ. Μάντζος και συνέχισε: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, μας είπε ότι τα λέμε όλα αυτά ως λόγια του αέρα. Το πληροφορώ λοιπόν και τον ίδιο και όλους ότι και τα πιστεύουμε και τα πρεσβεύουμε και θα τα εφαρμόσουμε και πριν και μετά τις εκλογές».

«Την 21η Μαΐου καλούμαστε όλοι ή να πάρουμε μία απόφαση αλλαγής ή να αναπαράξουμε τα κλειστά συστήματα εξουσίας, την αδιαφάνεια, την κομματοκρατία. Αν θέλουμε να πάρουμε μία απόφαση αλλαγής μπορούμε να το κάνουμε. Αν δεν το κάνουμε, δεν θα φταίει ο κακός μας ο καιρός.

Η δική μου πρόγνωση είναι ότι την 21η Μαΐου θα έχουμε ηλιοφάνεια γιατί θα έχει βγει από νωρίς ο ήλιος της ελπίδας πάνω από την Ελλάδα», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.

Πήγαινε στην κορυφή