Ενημέρωση γονέων για τα «Όρια στα Παιδιά» στους Βρεφικούς Σταθμούς του Δήμου Ασπροπύργου

Δήμος Ασπροπύργου
Ενημέρωση γονέων για τα «Όρια στα Παιδιά» στους Βρεφικούς  Σταθμούς του Δήμου Ασπροπύργου

Ανακοίνωση Δήμου Ασπροπύργου:

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ασπροπύργου, πραγματοποίησε συναντήσεις με τους γονείς των παιδιών των Βρεφικών Σταθμών Ασπροπύργου, με σκοπό την ενημέρωση τους αναφορικά με τον ρόλο και τη σημασία των ορίων στη ζωή των παιδιών. Στις συναντήσεις το παρόν έδωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα των συναντήσεωνκαι ότι η ΚΕΔΑ θα συνεχίσει το έργο της με μεγαλύτερη δύναμη, κρατώντας το περιεχόμενο όλων των δράσεων της σε υψηλά παιδαγωγικά επίπεδα.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, συζητήθηκε η σημασία των ορίων στη ζωή των παιδιών, αλλά και μέσα στο σύστημα της οικογένειας, γενικότερα. Ξεκινώντας από την στιγμή της γέννησης του παιδιού εξετάστηκε η διαδικασία θέσπισης των ορίων, καθώς και η εξέλιξη αυτών στα διάφορα αναπτυξιακά στάδια από τα οποία διέρχονται τα παιδιά. Πιο συγκεκριμένα, αναλύθηκαν θέματα όπως η σημασία των ορίων για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, ο ύπνος και το φαγητό, η ζήλια ανάμεσα στα αδέρφια, η αναγνώριση των συναισθημάτων και η έκφραση του θυμού, ο σωστός τρόπος θέσπισης των ορίων και οι συνέπειες της παραβίασης αυτών, τα όρια στους ίδιους τους γονείς κ.α.
Οι ομάδες γονέων ξεκίνησαν με μια μικρή εισήγηση από την ψυχολόγο κ. Ιωάννα Κούρια στην οποία παρουσιάστηκαν τα σύγχρονα δεδομένα της επιστήμης της ψυχολογίας σχετικά με τη θέσπιση των ορίων και στη συνέχεια δόθηκε χρόνος για συζήτηση με τους γονείς. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν σκέψεις και προβληματισμούς αλλά και να λάβουν στήριξη και συμβουλευτική σε θέματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητα τους με τα παιδιά τους.
Οι ομάδες γονέων, μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας, λειτουργούν πρωτίστως προληπτικά συμβάλλοντας στην προάσπιση της ψυχικής υγείας όλης της οικογένειας, στη βελτίωση της επικοινωνίας και των σχέσεων μεταξύ των μελών, στην αναγνώριση θεμάτων που χρήζουν παρέμβασης από ειδικό, και στην ανακούφιση από το άγχος που προκύπτει από προβλήματα της καθημερινότητας. Ο ρόλος του γονέα δεν είναι εύκολος. Το μοίρασμα, η αλληλεπίδραση, η στήριξη από έναν ειδικό, είναι απαραίτητα για την διασφάλιση της ανάπτυξης ψυχοσυναισθηματικά υγιών παιδιών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή