Ζωή Ράπτη : Το αναστάσιμο μήνυμα του Χριστού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζωή Ράπτη : Το αναστάσιμο μήνυμα του Χριστού

Άρθρο Ζωής Ράπτη Υφυπουργού Υγείας:

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι μια από τις συγκλονιστικότερες περιόδους της εκκλησιαστικής ζωής μας, η οποία είναι φορτισμένη από την ένταση και την θλίψη του θείου δράματος, την οδύνη της Σταύρωσης του Κυρίου, την ταφή του και τον επιτάφιο θρήνο. Στο τέλος της, όμως, έρχεται θριαμβικά η Ανάσταση, η λύτρωση του ανθρώπου από το άγχος και το άχθος του θανάτου.

Ο Ιησούς Χριστός, αντιμετωπίζοντας την φθορά, τον πόνο, την ταπείνωση και τον θάνατο για λογαριασμό μας, έκανε στην ανθρωπότητα την ανεκτίμητη δωρεά της αιώνιας ζωής, της κατάλυσης του βασιλείου του Άδη, που μας περιμένει στο τέλος της διαδρομής.

Τα μηνύματα του Χριστού σε όλες και όλους μας δεν είναι εποχικά αλλά διαρκή. Η ανάσταση και η νίκη επί της φθοράς και της απώλειας, της παρακμής και της αμαρτίας είναι ένα καθημερινό στοίχημα με τους εαυτούς μας, που οφείλουμε να κερδίζουμε. Η αρετή, η αγάπη, η αλληλεγγύη, η αναγνώριση των δικών μας ημαρτημένων, η κατανόηση στον συνάνθρωπο που πάσχει και αγωνιά, η αυτοσυγκράτηση και η αποχή από τα σφάλματα είναι τα διδάγματα που παίρνουμε από τις άγιες ημέρες της Μεγαλοβδομάδας.

Για τους Έλληνες η Λαμπρή είναι η σημαντικότερη γιορτή όλων. Επειδή το έθνος μας είναι και ευσεβές και έχει και πολυχιλιετή ιστορική διαδρομή αλλά και μνήμη, η Ανάσταση συνδέθηκε με το αίτημα για εθνική ανάταση και ανάσταση. Η απαλλαγή του ανθρώπου από τα δεσμά του θανάτου ταυτίστηκε εντός μας με τον πόθο για απελευθέρωση από τα δεσμά του Τούρκου δυνάστη, με την ανάγκη να έχουμε ελεύθερο βίο, όπου θα ορίζουμε τα του οίκου μας και θα μπορούμε ανεμπόδιστα να ασκούμε τα θρησκευτικά – λατρευτικά καθήκοντά μας, να έχουμε Ελληνική Παιδεία και να αναπτύσσουμε τον πολιτισμό μας, δίχως να λογαριάζουμε τις βουλές και τα καπρίτσια της Υψηλής Πύλης.

Με πολυαίμακτους αγώνες, με πισωγυρίσματα και πρόοδο, με έριδες και περιόδους ειρήνης μπορέσαμε και φτιάξαμε ελεύθερο κράτος, που σέβονται εχθροί και φίλοι.

Σε αυτό τον δρόμο να συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Με το νου και την καρδιά μας στραμμένα στο Λόγο του Θεού και στην ανάγκη να υπηρετήσουμε τον συνάνθρωπο.

Καλή Ανάσταση, με υγεία, αγάπη, σύνεση και προκοπή!

Πήγαινε στην κορυφή