Φωτοβολταϊκά στα σχολεία, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Φωτοβολταϊκά στα σχολεία, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Δεν θυμάμαι και γω για πόσα χρόνια το κουβεντιάζουμε, πόσες φορές έχει τεθεί το θέμα προς συζήτηση στο δημόσιο διάλογο αλλά πάντα καταλήγαμε με την απορία: γιατί, ρε παιδί μου, δεν προχωράμε στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις ταράτσες των σχολικών κτιρίων.

Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να δοθεί απάντηση στη διαχρονική απορία όλων μας. Όπως πληροφορήθηκα, ο Δήμος Γαλατσίου έχει προχωρήσει σε τεχνική μελέτη για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε πρώτη φάση σε τέσσερα σχολικά κτίρια: 3ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο και 3ο και 4ο Λύκειο.
Όπως μου είπε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Γιάννης Κορρές, το κόστος της εγκατάστασης για τα τέσσερα σχολεία ανέρχεται στις 50.000 ευρώ και θα καλύπτουν 100% τις ανάγκες των συγκροτημάτων αυτών. Αυτή τη στιγμή οι Υπηρεσίες του Δήμου διερευνούν αν υπάρχει η δυνατότητα το έργο αυτό να χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο ειδάλλως θα ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Γαλατσίου.
Το συνολικό κόστος για να τοποθετηθούν και στα 14 σχολικά συγκρότηματα φωτοβολταϊκά πάνελ ανέρχεται στα 350.000 ευρώ και η απόσβεση υπολογίζεται να γίνει σε 4 με 5 χρόνια.
Κατά τη γνώμη μου, ο Δήμος θα πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του έργου γιατί και απαγορευτικό δεν είναι το κόστος αλλά και θα γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας που τόσο πολύ την έχουμε ανάγκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή