Επειγόντως κάγκελα!, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Επειγόντως κάγκελα!, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, αγαπητοί φίλοι, τα έργα για τη Γραμμή 4 του Μετρό προκαλούν κυκλοφοριακές …αρρυθμίες στην πόλη μας. Αυτό θα συνεχιστεί για πολύ καιρό και, όπως επίσης έχω γράψει, θα πρέπει οι Γαλατσιώτες να εξοπλιστούν με υπομονή.

Θα πρέπει όμως και η εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει τις πρόδρομες εργασίες ή η Αττικό Μετρό να παρεμβαίνουν εγκαίρως στα προβλήματα που δημιουργούνται για να αποφεύγονται τα χειρότερα.
Ένα τέτοιο πρόβλημα, το οποίο έχουν εντοπίσει και πολλοί συνδημότες μας, είναι η απουσία προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στο πεζοδρόμιο της Λ. Βεΐκου από την οδό Αγίας Ειρήνης μέχρι και το εστιατόριο «τα Άγραφα». Την προηγούμενη εβδομάδα λίγο έλειψε αυτοκίνητο, που για ανεξήγητους λόγους καβάλησε το πεζοδρόμιο, να παρασύρει έναν πεζό. Στο οδόστρωμα της Λ. Βεΐκου και κάτω από τους τροχούς κάποιου αυτοκινήτου μπορεί να βρεθεί ανά πάσα στιγμή και κάποιος πεζός που θα παραπατήσει ή θα ζαλιστεί.
Γι’ αυτό, λοιπόν, επιβάλλεται άμεσα η Αττικό Μετρό να τοποθετήσει στο σημείο προστατευτικά κάγκελα. Ο Δήμος Γαλατσίου, όπως πληροφορήθηκα, δεν είναι αρμόδιος για το θέμα. Θα πρέπει όμως να πιέσει κι εκείνος την εταιρεία γιατί στο τέλος αν – ω μη γένοιτο! – συμβεί κάποιο ατύχημα θα αποδοθούν και σ’αυτόν ευθύνες.
Ένα άλλο τώρα θέμα το οποίο είναι αρμοδιότητα του Δήμου Γαλατσίου, είναι η απαγόρευση στάθμευσης των αυτοκινήτων μπροστά από τις καφετέριες μέχρι την οδό Ηνιόχου. Παρότι το δημοτικό πάρκινγκ είναι μόλις στα 100 μέτρα και μάλιστα δωρεάν, οι θαμώνες των cafe προτιμούν να παρκάρουν επί της Λ. Βεΐκου.
Η στάθμευση των αυτοκινήτων προκαλεί κυκλοφοριακό κομφούζιο σε καθημερινή βάση και γι’αυτό θα πρέπει ο Δήμος Γαλατσίου να τοποθετήσει εκεί τα πορτοκαλί κολωνάκια απαγορεύοντας την στάθμευση. Όπως έκανε, για παράδειγμα, στην οδό Υψηλάντου και ανάσανε κυκλοφοριακά η περιοχή.
Αν συνεχίσουν να σταθμεύουν και μετά τα κολωνάκια, τότε υπάρχουν και οι γερανοί της Τροχαίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή