«Το καλοκαίρι της Αβία» του Ισραήλ στη Δροσιά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Το καλοκαίρι της Αβία» του Ισραήλ στη Δροσιά

Ανακοίνωση Δήμου Διονύσου:

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου, κάνει αφιέρωμα στον Ισραηλινό Κινηματογράφο προβάλλοντας την ταινία «Το καλοκαίρι τηςΑβία» του EliCohen, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς
Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου
Ψηφιακή επιμέλεια: Βάσια Σκυλακάκη
Δευτέρα, 24Απριλίου 2023
«Το καλοκαίρι τηςΑβία» του EliCohen
Βρισκόμαστε στο 1951 στο νεοσύστατο κράτος του Ισραήλ. Η μικρή Αβία ζει με τη μητέρα της Χένυα, μια προσωπικότητα στοργική, τρυφερή όσο και δυναμικά ανεξάρτητη. Η Χένυα βασανίζεται από συχνούς νευρικούς κλονισμούς, οι οποίοι προέρχονται από τις εμπειρίες του Ολοκαυτώματος καθώς και από το γεγονός ότι έχασε τον σύζυγό της πριν τον πόλεμο. Μεταξύ διαύγειας και τρέλας θα προσπαθήσει να χαράξει μια νέα πορεία για εκείνη και την κόρη της…
Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό best seller βιβλίο της Gila Almagor η οποία και πρωταγωνιστεί στο ρόλο της μητέρας.
Ήταν υποψήφια για Όσκαρ το 1989 και τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο το 1989 και την ίδια χρονιά με την Αργυρή Άρκτο, στο φεστιβάλ του Βερολίνου.
Σκηνοθεσία: Eli Cohen
Σενάριο: Gila Almagor, Eli Cohen
Πρωταγωνιστούν: Gila Almagor, Kaipo Cohen
Ισραήλ, 1988, 95’
Οι προβολές γίνονται στις 20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19
Είσοδος ελεύθερη

Πηγές

Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή