Συνάντηση του αν. Υπουργού Ν. Παπαθανάση με εργαζομένους εταιρειών του Βόρειου Τομέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση του αν. Υπουργού Ν. Παπαθανάση με εργαζομένους εταιρειών του Βόρειου Τομέα

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ, κ. Νίκος Παπαθανάσης, επισκέφθηκε πρόσφατα τις εγκαταστάσεις της εταιρεία εξόρυξης και εμπορίας μαρμάρων Ικτίνος στη Μεταμόρφωση. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Παπαθανάσης συνομίλησε με εργαζόμενους, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Ευάγγελο Χαϊδά, ο οποίος του εξήγησε και την παραγωγική διαδικασία της εταιρείας.

Ειδική αναφορά έγινε από τον κ. Χαϊδά στην καινοτόμο μέθοδο υπόγειας εξόρυξης μαρμάρων που εφαρμόζει η εταιρεία, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς δεν επηρεάζεται το ανάγλυφο των λατομείων. Παράλληλα, είχαν διεξοδική συζήτηση για τα θέματα του κλάδου και τις προκλήσεις για την ελληνική μαρμαροβιομηχανία στην μετά Covid εποχή.
Στη συνέχεια ο κ. Παπαθανάσης επισκέφθηκε την εταιρεία Friesland Campina Hellas (Νουνού) στο Μαρούσι όπου και συνομίλησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της επιχείρησης, κ. Κωνσταντίνο Μαγγιώρο, με στελέχη της διοίκησης και με το προσωπικό.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που παρατηρείται στη χώρα την τελευταία τετραετία αλλά και στην εντυπωσιακή αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων. Παράλληλα επεσήμανε την τρίτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 9,4%, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση, με ισχύ από 1η Απριλίου, αλλά και την δέσμευση που αναλαμβάνει να δημιουργήσει περισσότερες νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας την επόμενη τετραετία.
Τέλος αναφέρθηκε και στην πληθωριστική και ενεργειακή κρίση που ακολούθησε της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία έχει πιέσει καταναλωτές και επιχειρήσεις ενώ απαρίθμησε και την δέσμη των μέτρων που υιοθέτησε η κυβέρνηση (Καλάθι του νοικοκυριού, Market Pass κ.ά.) για την στήριξη των πολιτών.

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε σχετικά: «Είχα την ευκαιρία να ξεναγηθώ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ικτίνος και της εταιρείας Friesland Campina Hellas, δύο σημαντικών βιομηχανιών στον κλάδο τους με σημαντικό θετικό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία. Οι δύο συγκεκριμένες εταιρείες πρεσβεύουν την Ελλάδα που θέλουμε, την Ελλάδα που επιδιώκει η κυβέρνησή μας. Την Ελλάδας της δημιουργίας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Ως μέλος της κυβέρνησης, ως Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, αλλά και προσωπικά, θα συνεχίσω να είμαι κοντά στους ανθρώπους και τις εταιρείες που προσδίδουν προστιθέμενη αξία στην Ελληνική οικονομία, δίνοντας τη δυνατότητα για ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές, για την Ελλάδα που μας αξίζει».

Πήγαινε στην κορυφή