«Μια ανάσα πριν το τέλος», το νέο βιβλίο του Χρ. Παπαδημητρίου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Μια ανάσα πριν το τέλος», το νέο βιβλίο του Χρ. Παπαδημητρίου

«Μια ανάσα πριν το τέλος» είναι ο τίτλος του έβδομου βιβλίου του Χρήστου Θ. Παπαδημητρίου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ελκυστής. Ένα μυθιστόρημα με πλοκή στην καρδιά του σήμερα που προσπαθεί να απαντήσει σε πανάρχαια και διαχρονικά ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Πρωτοχρονιά 2023. Μια νέα απόλυτα φονική μετάλλαξη του κορονοϊού, ο COVID 23, παρασκευάζεται και εκλύεται σκόπιμα στην ανθρωπότητα από μυστικά εργαστήρια μιας δαιδαλώδους πανίσχυρης παγκόσμιας οργάνωσης με σκοπό την προετοιμασία και πώληση φαρμάκων και εμβολίων. Ο Οδυσσέας και η Πηνελόπη, κορυφαίοι επιστήμονες που χωρίς να το γνωρίζουν συμμετέχουν στην κατασκευή του μεγαλύτερου εφιάλτη της παγκόσμιας ιστορίας, γλιτώνουν την ύστατη ώρα από τη μαζική δολοφονία όλων των συντελεστών του μυστικού προγράμματος.
Μια αδυσώπητη καταδίωξή τους θα ξεκινήσει από τη Νεβάδα έως τη Νέα Υόρκη, τον Ατλαντικό Ωκεανό, το Σαουθάμπτον και το Λονδίνο. Προσπαθώντας να ξεφύγουν από τους διώκτες τους, οι δυο Έλληνες θα βιώσουν τον απόλυτο έρωτα και θα έχουν τη δυνατότητα μέσα σε δέκα μέρες να ζήσουν πρωτόγνωρες στιγμές.
Η μάχη για την επιβίωση και τη λύτρωση από τη νέα πανδημία δε θα τους εμποδίσει να αναζητήσουν απαντήσεις στα πανάρχαια ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης.

– Ο Χρήστος Θ. Παπαδημητρίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα το 1974. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULΒ) και απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στο Δημόσιο Δίκαιο.
Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και νομικός σύμβουλος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, ενώ διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης των Πανεπιστημίων Paris Nord και Νέας Υόρκης. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά. Έχει συγγράψει πληθώρα μελετών και επιστημονικών άρθρων δημοσιευμένων σε νομικά περιοδικά.
Στον κόσμο της λογοτεχνίας μυήθηκε το 2008, με το μυθιστόρημα «Το τέλος του Γ.Σ. Μπαχ». Έπειτα από μια μακρόχρονη πορεία στον χώρο των εκδόσεων και συνεργασία με σημαντικούς εκδοτικούς οίκους, πλέον το συγγραφικό έργο του απαρτίζεται από επτά μυθιστορήματα και δύο ποιητικές συλλογές.
Βιβλία του είναι: «Η επιρροή του κοινοτικού δικαίου στη δικαστική προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων» (Σάκκουλα, 2002), «Το τέλος του Γ.Σ. Μπαχ» (Ιωλκός, 2008), «Ημιτελής εκτέλεση» (Λιβάνης, 2009), «Θανάσιμος Έρωτας» (Ιωλκός, 2011), «Ανεστραμμένη κλεψύδρα» (Ιωλκός, 2012), «Αρχική Θεωρία» (Ιωλκός, 2014), «Έγκλημα χωρίς δολοφόνο» (Μεταίχμιο, 2016), «Αντίστροφη μέτρηση» (Διάπλαση, 2019), «Παγίδα θανάτου για τον επιθεωρητή Ζακέ» (Νεφέλη, 2020), «Ο ήχος των ορίων» (Ελκυστής, 2012), «Μια ανάσα πριν το τέλος» (Ελκυστής, 2022).

Πήγαινε στην κορυφή