Συνεχίζεται η ψυχολογική υποστήριξη των τραυματιών, των συγγενών των θυμάτων και των επιβαινόντων στην αμαξοστοιχία στα Τέμπη

ΥΓΕΙΑ
Συνεχίζεται η ψυχολογική υποστήριξη των τραυματιών, των συγγενών των θυμάτων και των επιβαινόντων στην αμαξοστοιχία στα Τέμπη

Δελτίο Τύπου Ζώης Ράπτη:

Συνεχίζεται η ψυχολογική υποστήριξη των τραυματιών, των συγγενών των θυμάτων και των επιβαινόντων στην αμαξοστοιχία στα Τέμπη,υπό την εποπτεία της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, ως εξής:

1. Από την Δωρεάν Εθνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306:

• με τη δημιουργία ειδικής επιλογής 3, για την υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό στη διαχείριση μαζικών καταστροφών και πένθους

• με την επιπλέον στελέχωση της Γραμμής με επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας.
• με τη δυνατότητα άμεσης, εντός 24 ωρών, δια ζώσης (μέσω skype) ψυχολογικής υποστήριξης με ραντεβού από εξειδικευμένο προσωπικό Ψυχικής Υγείας.

2. Όλοι οι ανωτέρωμπορούν να λάβουν υποστήριξηκαι από το δίκτυο κλινικών και μονάδων Ψυχικής Υγείας σε όλη τη χώρα, που δημιουργήθηκε προς τούτο με εντολή της Υφυπουργού Υγείας(Ψυχιατρικές κλινικές Γενικών και Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων και Κέντρα Ψυχικής Υγείας) και λειτουργεί σε όλη τη χώρα. Κατάλογος των μονάδωνείναι δημοσιευμένος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας www.moh.gov.gr

3. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης στις οικογένειες των θυμάτων στο χώρο της κατοικίας τους, από εξειδικευμένο προσωπικό Ψυχικής Υγείας,μέχρι σήμερα σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Κοζάνη, Γρεβενά, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα, με προοπτική επέκτασης, εφ’ όσον υπάρξει ανάγκη. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται κατόπιν ραντεβού με κλήση στη Γραμμή 10306.

4. Μέχρι σήμερα, έχει γίνει δύο φορές επικοινωνίες τόσο τηλεφωνικά όσο και με αποστολή smsσε όλους τους επιβαίνοντες στην αμαξοστοιχία, τουςτραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων.

5. Από τους παραπάνω, τα στελέχη της Γραμμής έχουν συνομιλήσει με 222 επιβαίνοντες και τραυματίες, καθώςκαι 45 οικογένειες θυμάτων. Εξ αυτών, υποστηρίζονται δια ζώσης (μέσω skype) 20 επιβαίνοντες και 4 οικογένειες θυμάτων στην Αθήνα, καθώς και 4 επιβαίνοντες στη Θεσσαλονίκη.

6. Η Γραμμή 10306 λαμβάνει περίπου 35 κλήσεις την ημέρα προς υποστήριξη από επιβαίνοντες, συγγενείς θυμάτων, αλλά και φίλους, και συμφοιτητές, με μέσο χρόνο συνομιλίας,ανά κλήση, τα 20 λεπτά.

Πηγές

Φωτογραφία από WOKANDAPIX από το Pixabay

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή