Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική: Η επαναστατική μέθοδος για νεανικό βλέμμα

ΥΓΕΙΑ
Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική: Η επαναστατική μέθοδος για νεανικό βλέμμα

Γράφει η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος – @dr.evangeliapapakonstantinou


Το κουρασμένο βλέμμα είναι ένα χαρακτηριστικό που προσδίδει στο πρόσωπο ηλικία μεγαλύτερη από την πραγματική. Οι σακούλες, οι μαύροι κύκλοι, η χαλάρωση του άνω βλεφάρου καθώς και οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια, κάνουν το βλέμμα να φαίνεται κουρασμένο και το πρόσωπο να φαίνεται γηρασμένο.

Κι όμως!! Η προχωρημένη ηλικία δεν είναι ο βασικός ένοχος αυτής της ενοχλητικής εικόνας!! Οι κύριοι ένοχοι για αυτή, είναι κατ’αρχάς η κληρονομικότητα. Κι ακολουθούν οι «κακές» συνήθειες, όπως το κάπνισμα, η μακρόχρονη έλλειψη ύπνου, η υπερβολική κούραση, η κακή διατροφή, η κατανάλωση αλκοόλ, η πολύωρη χρήση φακών επαφής.
Μια νέα επαναστατική μέθοδος, έρχεται να ταράξει την παλιά αντίληψη, ότι όλες οι ατέλειες της εμφάνισης του ματιού διορθώνονται μόνο με το νυστέρι. Η μέθοδος αυτή που είναι γνωστή ως αναίμακτη βλεφαροπλαστική, εφαρμόζεται με την βοήθεια ειδικού μηχανήματος στο δερματολογικό ιατρείο, είναι σύντομη, αναίμακτη, γίνεται χωρίς αναισθησία και δεν χρειάζεται νοσηλεία.
Πρόκειται για μία απολύτως ασφαλή θεραπεία που στηρίζεται στην εξάχνωση και την αναζωογόνηση των ιστών. Η θεραπεία αυτή αναστρέφει και μειώνει αισθητά τη χαλάρωση των βλεφάρων, εξαλείφει τις ορατές ρυτίδες τόσο στα πλαϊνά των ματιών (πόδι της χήνας), όσο και στο κάτω βλέφαρο, και βελτιώνει τις «σακούλες» των ματιών. Με αυτό τον τρόπο, καθυστερεί σημαντικά τη χειρουργική βλεφαροπλαστική για τις πολύ μεγαλύτερες ηλικίες. Επιπλέον προκαλεί ενυδάτωση, αναδόμηση και λάμψη στην περιοχή εφαρμογής της ,και χαρίζει ένα νεανικό και λαμπερό βλέμμα.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ;
Η αναίμακτη βλεφαροπλαστική ενδείκνυται για τις γυναίκες και τους άνδρες που παρουσιάζουν ατέλειες στην περιοχή των ματιών όπως :
• Χαλάρωση του άνω βλεφάρου
• Σακούλες στο κάτω βλέφαρο
• Ρυτίδες στο «πόδι της χήνας»
• Ρυτίδες στο κάτω βλέφαρο
Ενδείκνυται επίσης για όσους φοβούνται μια χειρουργική επέμβαση βλεφαροπλαστικής ή δεν μπορούν να υποβληθούν στην κλασική βλεφαροπλαστική λόγω κάποιων υποκείμενων νοσημάτων που τους απαγορεύουν να υποβληθούν σε μια χειρουργική επέμβαση.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;
Η διαδικασία είναι απλή. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Ο ασθενής εφαρμόζει από το σπίτι του, περίπου μια ώρα πριν από το καθορισμένο του ραντεβού, μια κρέμα τοπική αναισθητική.
Η αναίμακτη βλεφαροπλαστική γίνεται στο ιατρείο και όχι σε κλινική γιατί δεν χρειάζεται γενική αναισθησία. Επίσης, δεν χρησιμοποιείται νυστέρι, ούτε ράμματα!!
Η διάρκεια είναι σύντομη. 20 έως 30 λεπτά είναι αρκετά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και για τα δύο μάτια.
Μετά από την επέμβαση, πρέπει να απέχει κάποιος από τις καθημερινές του ασχολίες;
Αμέσως μετά από μια τέτοια επέμβαση και για περίπου 2-3 ημέρες, υπάρχει ένα οίδημα στην περιοχή των ματιών και μικρές εφελκίδες. Όμως, η εικόνα αυτή μπορεί να καλυφτεί με make up και ο ασθενής να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.
Το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως μετά την επέμβαση και ιδιαίτερα όταν αποπέσουν οι εφελκίδες, δηλαδή μετά από 5-7 ημέρες. Σταδιακά όμως βελτιώνεται περισσότερο, με το μέγιστο αποτέλεσμα μετά από ένα μήνα.
Τέλος, ως προς το κόστος της, η αναίμακτη βλεφαροπλαστική είναι μια πολύ προσιτή και οικονομική θεραπεία, μάλιστα κατά πολύ οικονομικότερη από την χειρουργική βλεφαροπλαστική.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή