Δήμος Γαλατσίου: Στρώθηκε το οικόπεδο στην πλ. Κουντουριώτου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Δήμος Γαλατσίου: Στρώθηκε το οικόπεδο στην πλ. Κουντουριώτου

Ξεκίνησε μια πρώτη διαμόρφωση του οικοπέδου στη συμβολή των οδών Αλκυόνης και Αιγοσθένων, δίπλα στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ στην πλατεία Κουντουριώτου, το οποίο τον Ιανουάριο του 2023 πέρασε πια στα χέρια του Δήμου Γαλατσίου.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, έχει πλέον έρθει …«στα ίσια» με τον υπόλοιπο χώρο καθώς για πάνω από 25 χρόνια παρέμενε αναξιοποίητο με την τεράστια τρύπα του να «χάσκει» στην πλατεία Κουντουριώτου.
Έχει έκταση 700 τ.μ. και αγοράστηκε από τον Δήμο Γαλατσίου έναντι του ποσού των 442.000 ευρώ. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι εκτός από την αισθητική αναβάθμιση της γειτονιάς, να δημιουργηθεί επίσης ένας ακόμα χώρος άθλησης και αναψυχής για μικρούς και μεγάλους. «Καταφέραμε να κερδίσουμε έναν ακόμα ελεύθερο χώρο για τους Γαλατσιώτες, αποτρέψαμε από το να χτιστεί μία ακόμα πολυκατοικία στο σημείο αυτό» δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο Γιώργος Μαρκόπουλος και συνέχισε: «Εντός του 2023 πρόκειται να αξιοποιηθεί και να δημιουργηθεί στο σημείο αυτό ένας σύγχρονος χώρος άθλησης τον οποίο θα απολαμβάνουν οι πολίτες.»

Όπως είχε γράψει και ο «Παλμός» στο φύλλο της Παρασκευής 20/1/2023, σύμφωνα με μια πρώτη μελέτη, στο οικόπεδο Αλκυόνης και Αιγοσθενών πρόκειται να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος άθλησης με δύο γήπεδα padel και ένα σύστημα ζυγών (πολύζυγο με τοίχο και σκοινιά αναρρίχησης, μπάρες έλξης σε διαφορετικά ύψη κλπ). Ένας πρώτος προϋπολογισμός διαμόρφωσης του νέου αυτού χώρου πρασίνου και άθλησης ανέρχεται στο ποσό των 230.000 ευρώ περίπου.
Για όσους δεν γνωρίζουν, το άθλημα του Padel Tennis παίζεται ευρέως σε όλο τον κόσμο αλλά ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση παρουσιάζει στην Ισπανία. Στην Αγγλία είναι επίσης αυξανόμενη η δημοτικότητά του ως ένα οικογενειακό άθλημα, που παίζεται κυρίως σε clubs από άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
Το παιχνίδι του Padel έχει παρομοιαστεί ως «τένις με τοίχους». Είναι ένα άθλημα που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία του τένις, του σκουός και της ρακέτας. Έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα, κυρίως λόγω της απλότητας αλλά και των ομοιοτήτων που παρουσιάζει με ήδη υπάρχοντα αθλήματα που χρησιμοποιούν ρακέτα.
Οι διαστάσεις ενός γηπέδου Padel είναι ελάχιστα μικρότερες σε σχέση με του τένις και έχουν μήκος 20 μέτρα και πλάτος 10 μέτρα.
Το padel είναι ένα αναπτυσσόμενο άθλημα και αναμένεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πήγαινε στην κορυφή